Den unge brasilianeren imponerer stadig og skårer nå 0.84 mål per kamp.
Avisen «Sport» skrev torsdag morgen en overskrift som lød «Copa del Ney». Det er et ordspill som ikke trenger noen forklaring om en har sett Neymar Jr. spille i det siste. Etter at Neymar la til to skåringer mot Atletico, som skulle vært et hattrick (feilaktig annulert scoring), fortsatte han med sin imponerende statistikk. Neymar har nå scåret 5 mål på 8 kamper mot Atlético Madrid siden han først ikledde seg blaugranas farger, et særdeles imponerende tall av unggutten.
Neymar har fortalt pressen at han føler seg bedre enn aldri før, og han har statistikken til å bevise det. På 25 kamper fordelt på Champions League, La Liga og cupen har han skåret hele 21 mål. Det er en hel del mer enn de 15 målene på 41 kamper fra fjorårets sesong, et snitt på fattige 0.36 mål pr. kamp. Brassen skårer i år hvert 87. minutt, mens tilsvarende statistikk for i fjor lå på 189 minutter mellom målene.
En annen forbedring for Neymar er at han har startet å skåre mer på bortebane, ikke bare hjemme på Camp Nou. De andre stadionene han har fått nettsus er blant annet Santiago Bernabèu, Parc des Princes og Vicente Calderon. Han har også skåret mot Elche, Almeria, Rayo og Levante på bortebane.
Den gode kjemien med Messi
Mye av dette har å gjøre med hans stadig bedre forståelse med Leo Messi. Duoen har scoret 52 mål tilsammen, og er raskt på vei til å bli den beste duoen Barcelona har sett på årevis. Ikke siden 2008/09, da Samuel Eto’o scoret 36 mål (24 av dem innen den siste uken av januar) har noen ligget så hakk i hæl på toppskårerlisten.
Neymar tilbyr mye mer enn mål. Han har også gitt fem assists denne sesongen, noe som betyr at han er involvert i minst ett mål per kamp. La oss håpe at den gode formen til Neymar fortsetter!