Luis Enrique snakket ut etter gårsdagens batalje mot Atlético Madrid, og om avansementet til semifinale.
Etter en svak sesong resultatmessig mot Simeones aggressive spillestil i fjor, har årets sesong fortonet seg meget annerledes. Barcelona står med tre av tre mulige seire og 7-3 i målforskjell. Av Atléticos 3 scoringer har også 2 av disse kommet på mildt sagt kontroversielle straffeavgjørelser.
I etterdønningene av det som ble en krig på Vicente Calderón tok en fornøyd Luis Enrique ordet.

— Dette er et flott øyeblikk, vi er veldig selvsikre og får resultater.

— Jeg er fornøyd med hele laget, selv måten de kom seg på etter den merkelige situasjonen i starten. Det er alltid vanskelig å spille her, men vi fant likevel rom til å spille vårt spill. Jeg er veldig fornøyd med måten vi fremsto mot et meget godt lag.

Etter en turbulent periode i klubben med mye spekulasjoner, negativitet og frustrasjon, har Barcelona nå opparbeidet seg syv strake seire i alle turneringer, og ser skarpere ut enn noen gang denne sesongen.

— Man har gode og dårlige øyeblikk i løpet av en lang sesong. Dette var et meget fint øyeblikk. Alle positive resultater forsterker selvtilliten vår.

«Lucho» fikk også spørsmål om Neymar Jr. og hans nåværende form, hvorpå han virket klar i sin tale.

— Neymar er en spiller som tør å utfordre. Han gjør mye for oss. Han scorer mål og går på dribleraid. Jeg tror ingen vil klare å endre hans spillemåte, og vi ønsker heller ikke det. Vi foretrekker at han er modig! Men kampen begynte å utarte seg og bli stygg så vi tenkte det ville være best for han å ikke være involvert, og jeg tok han derfor av banen.

Enrique fikk til sist spørsmål om dommerne og om preferanser når det gjelder semifinalemotstander.

— Det er tre dommere som bestemmer. Slike kamper preges av høyt spenningsnivå og det gjør dommernes jobb vanskelig.

— Vi ønsker å møte det laget som fortjener å være der. Jeg har ingen preferanser.