Etter en god rekke kamper var det duket for cupretur mot Atlético Madrid på mektige Vicente Calderón. Her er vurderingene:
ter Stegen (6): Tyskeren rakk knapt å bli varm i shortsen før ballen smalt i stolpen og inn, bak en forfjamset keeper. Torres av alle personer. Slipper inn et straffemål som han nesten er på, og gjør ingen store feil. En fantomredning i andre omgang hvor Piqué feier unna returen på hodet.
Alves (6): Alves blir gang på gang satt på prøve av raske Griezmann, og sliter flere ganger med tempoet. Spiller seg i likhet med resten av laget opp utover i kampen og klarer seg bedre enn Montoya gjorde mot Elche.
Piqué (7): Piqué og resten av forsvaret startet svakt, og ble tatt på senga av et meget aggressivt hjemmelag. Etter hvert inntar han sjefsrollen i forsvar og utover i kampen har han flere avgjørende involveringer. Redder også ter Stegen etter en retur på stillingen 2-3, og spiller en ny god kamp.
Mascherano (3): Starter kampen med en svak tversoverpasning, og er passiv ved målet imot. Fortsetter med flere merkelige involveringer og skaffer hjemmelaget en tåpelig straffe som fører til 2-1. Spiller seg litt opp mot tampen av omgangen, men byttes av etter drøye timen for å unngå et evt. rødt kort. Ikke hans beste kamp i Barcelona-trøye.
Alba (5): Alba virker fortsatt ikke å være i toppslag, og bruker vel så mye tid på å kjefte og klage som på å klarere skikkelig. Blir rundingsbøye flere ganger mot antatt svakere spillere. Retter opp en elendig start med et av tidenes 100-metersløp der han først er nede å blokkerer Atlético-scoring før han fosser i angrep og kaster seg frem og serverer Neymar på åpent mål i Chuck Norris-stil.
Rakitic (6): Slo en corner i første omgang som traff hodet til Busquets, som igjen serverte Miranda til 2-2. La ned mange kilometer uten å utrette det store, men jobber og sliter i aggressive hjemmelagsspillere, og bidrar med viktig pondus i et meget hardt oppgjør.
Busquets (6): Den godeste Sergio leverer nok ikke sin beste første omgang i Barcelonatrøye, men er aboslutt ikke dårlig. Vi er bare vant til å se han enda litt vassere. Spiller seg kraftig opp utover i første omgang, og er en meget viktig brikke for å holde litt i ballen, og roe ned det ekstremt aggressive spillet.
Iniesta (5): Bedre defensivt enn offensivt. God til å holde på ballen i trange situasjoner, men bidrar litt for lite med de offensive raidene vi er så bortskjemte med. Oppsiktsvekkende at linjemannen er mer i fokus enn Andres, men så rekker den sortkledde både å knocke ut Alba med linjeflagget samt å få en Arda Turan-sko kastet etter seg (!!!)
Suarez (6): Luisito har én skikkelig involvering i første halvdel av første omgang, og det er en vakker utsideassist til Neymar på 1-1. Spiller seg varmere i trøya utover, men virker ikke å ha selvtilliten til å sette ballen i nota selv. Har et par sjanser i denne kampen også som han absolutt bør sette i mål, men hans viktige bidrag som hovmester redder en god karakter.
Messi (8): Messi bidrar meget lite i de første minuttene av kampen, men har et par kvikke driblinger som setter opp Suarez som videre assisterer Neymar til det meget viktige 1-1 målet. Bidrar etter hvert med flere meget vasse pasninger og gjennomspill, og burde stått med flere assist om medspillerne traff normalt. Får en strøken pasning alene med keeper, men centrer ballen tilbake til keeper. Ikke Messis beste kamp, men allikevel er han meget viktig og skulle vel skaffet Atlético ca 15 gule kort og en del røde, så man kan tilgi han for å virke en smule redusert.
Neymar (9-BB): Neymar er rett og slett over hele banen i første omgang, dribler, scorer mål og setter opp medspillere i glimrende posisjoner. Driblefanten har en meget god kamp og er Barcelona og banens store gigant i den hektiske førsteomgangen hvor vi får 5 mål og en drøss av sjanser. Andre omgang faller naturlig nok i tempo da kampen i praksis er avgjort, men Neymar fortjener allikevel BB-prisen etter en så god forestilling.
Mathieu (5): Kommer inn for en amper Mascherano som har gult kort, og får en halvtime på vise seg trygg, og å beholde fullstendig kontroll på sammenlagtresultatet. Blir ikke satt på de store prøvene.
Rafinha (7): Byttes inn for Rakitic etter ca 70 minutter, og imponerer stort med både finter, ballkontroll og pasninger. En ny ilusionista på gang?
Pedro (5): Kommer inn for Neymar mot tampen og rekker ikke sette noe særlig preg på kampen.