Etter to suverene seire over Elche i cupen var det et innbitt hjemmelag som tok imot Barcelona til seriekamp på Estadio Martínez Valero:
Bravo (7): Bravo tilbake i buret etter ter Stegens flotte innsats i cupen. Nok en meget solid kamp av chileneren som har flere godkjente redninger i perioder hvor Barcelonas forsvar ikke henger helt sammen. Skaper trygghet i laget, selv uten å bli satt på de aller største prøvene.
Montoya (4): Det er vel ikke bare Montoya selv som har stusset over lite spilletid, men høyrebackens prestasjoner i første omgang var ingen ting å skryte av. Et par store feil som kun var marginer unna å bli skikkelig farlig. Ellers brukbart defensivt, og som vanlig litt mangelfullt fremover. Har noen gode involveringer i andreomgang, men stort sett ingen bidragsyter – dessverre. Det mest positive med Montoyas innsats i dag var ironisk nok at man enklere ser verdien av Dani Alves.
Piqué (7): Piqué viser at han er en glimrende midtstopper, når han selv vil. Var nonchalant og sløv mot Córdoba, men har vært i stigende form ellers, og meget frisk i første omgang i dag. Scorer et nydelig mål som selv de beste spisser i verden ville vært fornøyde med å score på. Rydder unna innlegg etter innlegg i egen 16-meter og bidrar stort til å holde nullen nok en kamp.
Bartra (5): Ny mulighet til å vise seg frem for Bartra, og han er som vanlig solid i tospann med Piqué. Har bra tempo og utfyller sin stoppermakker godt. Litt rotete i perioder da Elche trykker på, men finfin første omgang av gutten som har enda mer å gå på. Viser at han har nivået inne også i andreomgang, men så byr heller ikke Elche på mye hodebry.
Alba (6): Alba begynner å vise gryende form, og blir stadig mer involvert offensivt. Dessverre sitter ikke den avgjørende touchen helt for venstrebacken, og det blir ofte med forsøkene. Jobber som en gal over hele venstresiden, og virker rimelig trygg defensivt. Skal ha for volley-forsøket i førsteomgang, som gikk like over. Ta av deg ryggsekken neste gang, Jordi!
Xavi (7): Xavi begynner å dra på årene, og mange lurer på om han holder tempoet til å spille mot de beste lagene. I kamper hvor motstanderne ligger dypt får han både bruk for roen med ball, overblikket og pasningene, men samtidig sliter han ved kontringer i mot på grunn av tempo. Spiller seg kraftig opp i andre omgang som hovmesteren for gourmetmaten vi får servert i tv-ruta. Smart assist da han tar et raskt frispark til Piqué som setter inn det viktige førstemålet.
Mascherano (6): Terrieren fra Argentina tilbake i Busquets sin rolle på midten, en posisjon som passer Mascherano som hånd i hanske. Jobber, river og sliter i Elche-spillerne de få gangene hjemmelaget har ballen, og har tempo til å hjelpe Xavi og offensive Rafinha dersom det trengs.
Rafinha (6): Med Iniesta i varierende form er det viktig at Rafinha tar tak i det kreative på Barcelonas midtbane, og teknikeren har flere gode involveringer med ball før pause, uten å skape det helt store. Blir tatt stygt flere ganger i likhet med mange av bortelagets spillere, og virker noe reservert av den grunn.
Pedro (5): Kanarifuglen får muligheten fra start til å vise seg som minst like målfarlig som Suarez, uten å imponere nevneverdig i første omgang. Skaffer dog frisparket som resulterer i mål, og lider også av frykten for å bli skadet virker det som. Blir fullstendig satt i skyggen av sine spisspartnere, og har ingen minnerik dag på jobben. Får dog æren av å pirke inn kampens siste mål, svært godt hjulpet av Neymar.
Messi (9-BB): Lille Lio, som han kaller seg, har vært fantastisk hittil i 2015, og virker å ha funnet den lille gnisten som kanskje har manglet en stund. Er frisk og forsøker å redde bortelagets mangel på kreativitet og gjennombruddshissighet i første omgang, og står bak det lille som er av muligheter for Barcelona. Messi (i tospann med Neymar) står bak det meste av underholdning i kveld, som så mange ganger før, og han noterer seg for både straffemål, et typisk Messi-mål, samt to «grisete» assists til Neymar. Fortsetter han slik må han trolig rydde plass i det allerede fullstappede premieskapet til en femte gullball.
Neymar (9): Neymar er en spiller som virkelig kan irritere motstandere med rappe vendinger og flotte finter, og Elche-spillerne virket til slutt drittlei brasiliansk samba. Neymar sparkes, dyttes og får etterslenger oftere enn dommeren presser luft i fløyta si, noe som selvsagt preger unggutten, men ikke nok til at han lar det slå negativt ut. Scorer to utsøkte mål, godt hjulpet av Messi, samtidig som han avslutter kampen på mesterlig vis ved å uselvisk assistere Pedro framfor å skyte selv. «Lioney»-partnerskapet ser sylskarpt ut om dagen og de to utfyller hverandre bedre enn Sonny og Cher.
Innbyttere:
S. Busquets (6): Laget rakk å score tre mål før han kom innpå, men jaggu klarte de å score tre mål til etter at han kom innpå. Toneangivende er mer enn bare et stikkord når man snakker om Busquets. Spiller bare 20 minutter, men sprer trygghet og kreativitet i laget.
Adriano (5): Erstatter Alba etter 70 minutter og gjør et greit innhopp. Viser at han fortsatt har tempo i kroppen, men samtidig litt rusten. Ok gjennomføring for Adriano, men det er tydelig at han trenger mer spilletid.
S. Roberto (4): For god for B-laget, for dårlig for A-laget. Hadde et nydelig mål mot Elche i Copa del Rey, men får ikke vist seg fram denne gangen. Trasker rundt på midtbanen, men bidrar ikke i nevneverdig grad.