Luis Enrique brukte dagens pressekonferanse til å uttrykke sin motivasjon, tross den turbulente tiden klubben er inne i.

— Jeg føler meg selvsikker og motivert, og fokuserer på de tingene vi kan forbedre. Jeg fokuserer på de tingene jeg kan kontrollere. Jeg har fremdeles den samme troen på spillerne.

Slik åpnet Luis Enrique dagens pressekonferanse, dagen før første oppgjør av åttendelsfinalen i Copa del Rey. Etter tapet på Anoeta og klubbens nylige forandringer forsikret treneren om at han er optimistisk.

— Jeg er like begeistret som jeg var den første dagen. Jeg ser et lag med forbedringspotensiale, men tendensene er positive.

Tross uttalelsen innrømmet Enrique at det har «påvirket laget» at de ikke klarte å dra nytte av ligaleder Real Madrids tap for Valencia. Likefullt mener han at det er god stemning innad i laget.

— Atmosfæren i garderoben er positiv, og jeg ønsker at den skal være slik utenfor også. Hva som skjer i garderoben bli der inne. Jeg vil verken bekrefte eller avkrefte noe som helst. Min jobb er å være trener. Jeg har det samme forholdet til spillerne som da jeg ankom klubben. Ingen ting har forandret seg. Kanskje kjenner vi hverandre litt bedre nå, og jeg ser forsåvidt på det som noe positivt.

Kommentaren om lagmoralen kom etter å ha blitt spurt om sitt forhold til Lionel Messi, som flere spanske aviser hevder å ha en isfront mellom seg og Luis Enrique. Ifølge Enrique selv angrer han ikke på noe så langt som trener for FC Barcelona, og påpeker at det noen ganger er mest rettferdig og behandle folk forskjellig, da folk har forskjellige behov.

— Jeg angrer ikke på noe på det personlige planet med noen av spillerne mine. Jeg prøver å markere det overordnede målet ved å vinne trofeer ved slutten av sesongen, og vi er på vei. Jeg behandler ikke barna mine likt, og jeg gjør heller ikke det med spillerne. Men det er generelle regler som må respekteres, da troppen er større enn individene. Jeg har snakket, forhandlet og vært omtenksom rundt noen av de tingene spillerne har spurt om, men jeg har også vært krevende, og lojal til mine prinsipper.

Støttet av klubben og spillerne

Etter helgens tap er Enrique sikker på at ting vil «forandre seg, slik at vi vinner igjen».

— Jeg har klubbens og spillernes støtte. Jeg har den samme intensiteten som den første dagen.

Spesielt klubbens kapteiner ble trukket frem som eksempler til etterfølgelse blant spillerne, og han trakk frem rollen som kaptein av FC Barcelona.

— Det går utover å kun bære båndet på armen, og jeg ser at de gjør det. Jeg ser at de er klare og villige.

Videre avkreftet Enrique at han har fått noen ultimatum av presidenten, samtidig som han kom med støttende ord til Zubizarreta. Han påpekte at Zubi og hans team hadde virket som «godt forberedte mennesker», og at deres avskjed er et tap for han. Han pratet også om klubbens supportere.

— I dag kan man kun si positive ting om fansen. Vi er fremdeles med i alle turneringer, og jeg forholder meg optimistisk. Vi vil gå ut mot Elche med et mål om å gjøre en god forestilling, vel vitende om at det ikke vil bli lett. Alt rundt kampen bekymrer meg, og vi må være så fokusert som mulig. Å ikke vite hvem som starter bekymrer meg.

Hvorvidt man vil tolke Enriques siste uttalelse som kun ren respekt for motstanderen, eller noe mer blir opp til hver enkelt. Det er derimot liten tvil om at Enrique tar morgendagens kamp — og alle dens utfall — seriøst. Forhåpentligvis vil det føre til den gode forestillingen alle vi cúles ønsker å se.
Foto: FCBarcelona.com