FC Barcelona har gjort en drastisk beslutning
FC Barcelona bekrefter i dag at sportsdirektør Andoni Zubizarreta har fått sparken med umiddelbar effekt. Den tidligere Barcelona-målvakten har vært i klubben siden 2010.
President Josep Maria Bartomeu har i dag bestemt, på vegne av klubben, å terminere kontrakten. Klubben ønsker å takke «Zubi» for hans dedikasjon og profesjonalitet igjennom de fire årene han jobbet som sportsdirektør for FC Barcelona. Tidligere Barcelona-spiller og nå assistent til Zubizarreta, Carles Puyol, forventes å ta over stillingen på midlertidig basis, men han er ikke det eneste navnet som nevnes. Carles Rexach er også en mulig kandidat.
I følge rykter fra Spania har det gnisset mer og mer mellom styret i klubben og Zubizarreta. Sistnevnte ble spurt om hans syn på overgangsnekten klubben har fått pålagt seg. Da svarte Zubizarreta at han hadde lite å gjøre, og at Bartomeu hadde en større hånd i saken enn han siden han var visepresident på den tiden.
På onsdag vil det bli holdt pressekonferanse i tillegg til et ekstraordinært styremøte.
Oppdatert: Carles Puyol melder på sin Facebook-side at han også trekker seg fra FC Barcelona. Han vil dermed ikke ble Andoni Zubizarretas etterfølger.