Messi og Neymar startet på benken da årets første kamp skulle spilles på en av de vanskeligste bortebanene i Spania.

Grusom start

Det ble ikke akkurat den beste starten for bortelaget. Jordi Alba presterte å score selvmål etter bare 90 sekunder med spilt ball. Barcelona klarte å stagge seg tilbake og beholdt kontrollen i løpet av store deler av førsteomgang. Det holdt dessverre ikke til målpoeng, da angrepspillerne prøvde gang på gang for å få utligningen. Det så ut til å bli en helsvart omgang da Montoya ble grundig lagt i bakken etter et vakkert Real Sociedad-angrep, men stillingen holdt seg den samme.
Med 5 minutter igjen av omgangen begynte Leo Messi så vidt å varme opp på sidelinjene. Det haglet med gule kort i sluttminuttene, og Barcelona fikk sitt første skudd på mål før lagene gikk til pause.

Store forandringer

Forandringer ble det, og Munir ble byttet ur til fordel for Messi og andre omgang ble sparket i gang. Barcelona fortsatte å banke på døren, men resultatet uteble. Kvartere senere ble Neymar byttet inn til fordel for Pedro. Hva enn Barcelona-spillerne prøvde på, ble det enten blokkert eller sendt utenfor mål. Det siste byttet ble Dani Alves til fordel for Mathieu. Innbytterne forsøkte så godt de kunne å gjøre en forskjell, men Real Sociedads forsvarsspillere hadde en god dag på jobben.
Det ble lagt til tre minutter på slutten, men en helsvart kamp uten noen store sjanser for bortelaget ble avsluttet og Real Sociedad vant 1-0. Forbannelsen fortsetter for FC Barcelona på Anoeta.