Luis Enrique stilte i dag til den første pressekonferansen i 2015. Det var naturligvis mye å snakke om.
Første kamp er i morgen mot Real Sociedad på Anoeta, en forhekset stadion sett med Barcelona-øyne. Ikke én gang under Guardiola, Tito og Martino vant Barcelona på hjemmebanen til Real Sociedad. Luis Enrique er uansett full av håp:

— Vi går inn i kampen med en drøm om tre poeng som vi alltid gjør. Real Sociedad er en sterk rival som er i stand til å holde et intenst nivå. De vil straffe oss om vi ikke gjør jobben vår.

— De har fått tilbake litt av intensiteten [etter ankomsten av David Moyes]. Det er ingen tvil om at denne kampen blir en god test for oss.

Overgangsnekt

Rett før nyttår ble det kjent at Barcelonas anke til CAS (Court of Arbitration for Sport) ikke fikk medhold. Luis Enrique hadde naturligvis noe å si:

— Jeg er overrasket og jeg hadde ønsket at situasjonen var annerledes, men det er som det er og vi må møte den beslutningen som er vedtatt. Vi må fortsette fremover. Denne klubben har møtt motgang før og vi har kommet oss videre uansett. Dette er en ekstraordinær situasjon, men vi kan ikke gjøre annet enn å fortsette med jobben vår.

Luis Enrique er enig i at alt ikke er død og fordømmelse på grunn av denne overgangsnekten, og snakket positivt om de unge talentfulle spillerne i FC Barcelona:

-Det er et godt utgangspunkt for våre unge spillere. Det er en døråpner for mange nye spillere til å få prøvd seg på dette nivået. På Barcelona B er det mange spillere jeg liker som jeg er sikker på kan ta steget opp til førstelaget. Klubben ser alltid til canteraen og La Masía er en kilde vi må se til.

Til slutt snakket Luis Enrique om situasjonen rundt sine egne spillere med tanke på denne overgangsnekten. Det ble lagt spesielt fokus på Daniel Alves, som har kontrakt frem til denne sommeren. Manageren sa ikke mye, men understrekte at han var «veldig fornøyd med hans prestasjoner» så langt.