Klubbens medlemmer krever valget i 2016 fremskyndet til sommeren 2015, noe jeg synes er helt innafor. Tommy Granli Muniz kommenterer.
De siste årene har vi sett et Barcelona-styre uten sidestykke. Aldri før har det vært så mye alvorlige feil i klubben som under Rosell-æraen. Sandro Rosell var flink med økonomi – det skal han ha. Men alle andre punkter klubben har blitt drevet på har vært pinlig. Derfor trakk han seg, og Bartomeu ble valgt som president. Klubben har nå en president som aldri har blitt valgt av medlemmene. Josep Maria Bartomeu var for en tid tilbake sjef for Barcelona basket. Der klarte han på få år å gjøre et topplag om til et middelmådig basketlag. Nå sitter han som president for fotballklubben, og selv om han knapt har sittet et år, så har han vært mer i mediene enn for eksempel tidligere president, Joan Laporta.
Bartomeu har tidligere i høst fjernet Antoni Rossich fra sitt verv. Nestemann på listen skal være sportsdirektør, Andoni Zubizarreta, som får skylden for ikke å klare og styrke stallen i de posisjoner som virkelig var nødvendig.
Denne prosessen ender ikke der. Barcelona er en klubb eid av medlemmene sine, og de er nødt til å få et ord med i spillet. Derfor er det rimelig sikkert at et presidentvalg blir fremskyndet til førstkommende sommer. Jeg skal ikke spekulere i hvem som stiller til valg, men Joan Laporta skal visst være en av dem. Laporta har til katalansk media uttalt at drømmen hans er å hente Pep Guardiola som sportsdirektør for klubben. Guardiola er nok ikke ferdig som trener enda, så det er lite sannsynlig. Men Laporta har lurt folk før han. Han lovet å hente David Beckham sist han ble valgt som president, men i stedet kom Ronaldinho.
Barcelona har gått fra å være en klubb som vant Champions League tre ganger på fem år, til å bli en klubb som blir saksøkt for skatteunndragelser i Neymar-saken til ikke å kunne kjøpe spillere på et helt år. Dette oppsummerer Rosell/Bartomeu-æraen.
Det er ikke noe synd på Barcelona som klubb. Det eneste som er synd er at den blir styrt av inkompetente mennesker. Både Rosell og Bartomeu fikk klar beskjed fra FIFA et år før klubben ble dømt at de måtte rydde opp i overgangsfeilene. De gjorde ingenting, og derfor tok FIFA grep, og CAS støtter selvfølgelig FIFA. Barcelona skylder på administrative feil, og at det er forskjellige regler i det spanske fotballforbundet og FIFA – likevel ble ingen grep tatt innad i klubben for å rette på feilene.
Barcelona trenger en president, og et styre som har evnen til å styre en klubb. Det kan ta flere år å rydde opp i alle skadene som har blitt påført klubben, og la oss håpe det ikke går utover de sportslige resultatene.