Selv om domsavgjørelsen i går var nokså forventet, kom det likevel som et slag i ansiktet på de fleste i klubben.
Sport har nå vurdert hva som kan komme til å skje med Barcelona det neste året. Ikke før januar 2016 kan klubben kjøpe spillere. Klubben befinner seg nå i en situasjon den aldri før har vært i, og det sportslige nivået som skal opprettholdes blir nå en svært stor utfordring.
Sist sommers aktivitet på overgangsmarkedet hadde dette utfallet i minnet. Likevel klarte ikke Andoni Zubizarreta å styrke høyreback-posisjonen. Dette er den største utfordringen klubben har. Uansett så vil klubben være avhengig av å stole på talentene sine for og opprettholde den sportslige satsingen i toppen av La Liga. Blir overgangsnekten kanskje en velsignelse likevel?

Ungguttene blir mer satset på

Barcas kanskje eneste mulighet det neste året er å stole på de yngre spillerne i klubben. Kanskje må klubben tilby Dani Alves ny kontrakt også. Martín Montoya må overtales, og ungguttene fra Barca-B må få flere minutter i La Liga.
Gerard Deulofeu kommer tilbake til Barcelona til sommeren. Når det gjelder Denis Suarez, så er unggutten på lån for to sesonger, og hvis katalanerne ønsker å hente han tilbake må en kompensasjon gis til Sevilla. Enten i form av en ny spiller på lån til Sevilla, eller i form av penger. Ja, du hørte riktig – vi må kanskje betale penger for å få tilbake en spiller fra lån.
Det som virker mest sannsynlig er at stjernene fra Barca-B: Samper, Adama, Munir, Sandro, Edgar le og Halilovic får flere minutter på førstelaget enn først forespeilet denne sesongen. Luis Enrique er absolutt ikke redd for å bruke ungguttene, og alle er kapable til å spille en rolle.
Overgangsnekten kan være en pådriver til fremtidens Barcelona. Og la oss håpe at det virkelig blir det, for intet annet lag i verden kan vise til så mange store talenter som Barcelona.
Foto: fcbarcelona.com