I januarutgaven av magasinet GQ, har Barcas tidligere kaptein blant annet avslørt at han kanskje kan innta treneryrket i fremtiden.

— Etter 20 år som spiller trodde jeg at jeg trengte en pause fra fotballen, men klubben ga meg et tilbud jeg ikke kunne si nei til. Det var godt å forlenge med klubben, avslørte Puyol.

Videre fortalte klubbens tidligere kaptein at Barcelona betyr alt for ham fordi det er der han har vokst opp. Krølltoppen fortalte også hvor stolt han er av å ha vært en del av det beste laget i historien. Han hadde heller ingen problemer med å avsløre sitt beste mål – som kom i 6-2 seieren over Real Madrid i Madrid.
På spørsmål om hvilken motstander han opplevde som den verste, svarte han Messi.

— Jeg har kjempet mot han utallige ganger på trening, og han er verdens beste spiller, fortalte eks-kapteinen.

Carles Puyol husker godt sine mange skader, som kom som følge av en fysisk og risikabel spillestil.

— Det er fordi jeg ikke vet noen annen måte å spille på. Jeg ga absolutt alt i kamper, og da skjedde dette noen ganger. Siden jeg sluttet med fotball har moren min vært roligere. Hun er den som er mest fornøyd med at jeg har lagt opp, sa Puyol.

Videre fortalte krølltoppen hvorfor han egentlig ikke har planer om å bli trener.

— Jeg har alltid vært klar på å ikke bli trener for det krever dedikasjon 24 timer i døgnet. Og etter så mye fotballspill trengte jeg mer frihet, forklarte katalaneren.

Likevel fortalte Puyol at han ikke har lagt tanken helt bort, og at han kommer til å ta trenerkurset. Så får man se om han forandrer mening i fremtiden.
Avslutningsvis fikk krølltoppen spørsmål om håret sitt, som også har vært hans varemerke.

— Det har vært langt siden jeg var liten. Jeg sa at den dagen jeg forlater fotballen, så klipper jeg meg, men siden jeg fortsatt er en del av den så blir håret slik, avsluttet Carles Puyol.