Den populære 16-åringen har i helgen vært på besøk hos Barça, for å teste ut forholdene hos den katalanske gigantklubben.

– Har en fremtid hvor som helst

Martin Ødegård satt også på tribunen da Barça til slutt valset over Córdoba på Camp Nou, og etter kampen fikk Luis Enrique spørsmål om det unge talentet som har vært på besøk.

– Du tenker på denne 16 år gamle gutten? Han har en framtid hvor som helst. Jeg vet at han flørter med mange. Han bestemmer sin egen framtid, men jeg kjenner ham ikke godt nok til å si så mye om ham, sa Enrique til VG.

På A-laget i 2017

I påvente av den endelige dommen i FIFA-saken, har Barça som kjent begrensede muligheter på overgangsmarkedet.
Ifølge MD skal Ødegård ha blitt tilbudt en overgangsavtale som går ut på at driblefanten blir værende på lån i Strømsgodset til januar 2016 , deretter spiller én sesong for reservelaget, før han til slutt blir innlemmet i A-laget for sesongen 2017-2018.
Avtalen er tilsvarende de som har lokket Denis Suárez (2013) og Alen Halilovic (2014) til klubben tidligere.
MD har ikke spekulert i hvor mange euro Barça er villige til å bla opp, men det er kjent at andre storklubber som Bayern, Real Madrid, Arsenal og Liverpool angivelig ligger langlflate etter signaturen til den ettertraktede unggutten. Noe som vil kunne ha innvirkning på overgangssummen.