På årets siste pressekonferanse ble Luis Enrique bedt om å summere opp året 2014.
I morgen venter kalenderårets siste motstander, når Córdoba kommer til Camp Nou. Selv om Córdoba kommer inn mot kampen stinne av selvtillit, var det ingen revolusjonerende kampplaner Enrique delte på dagens pressekonferanse. Enrique planlegger å angripe kampen akkurat som folk flest forventer.

— Vi har forberedt oss mot kampen slik som vi alltid gjør. Majoriteten av kampene vi har spilt har vært like, med en motstander som ligger bakpå, og venter på å kontre. Vi må være oppmerksomme og effektive. Vi vil prøve å angripe med et formål, og ikke gi motstanderen noen sjanser.

Selv om Córdoba ligger på bunnen av tabellen ønsker ikke Enrique å ta noe for gitt.

— De slo Bilbao. De kan gjøre skade for oss med Ghilas og vinger som Fidel og Borja.

Godt år for Enrique

Året er ved veis ende, og med et nytt år i vente ser man ofte tilbake på året som har gått og oppsummerer. Det være seg i konkurranser om årets spiller, troféopptelling, eller kun rene tilbakeblikk. Da Enrique ble spurt om sitt år var det en fornøyd trener å spotte i Ciutat Esportiva.

— Det har vært et briljant år for meg. Jeg fikk anledning til å trene Celta, og nå har jeg kommet hjem. Det er som Disneyland. Paradis.

Med Córdoba som siste hinder i 2014 er Enrique allerede bevisst på en del av utfordringene som kommer i det nye året.

— Vi må forbedre mange ting, og det første er ligatabellen. Vi jobber med det kollektive presset, men det er ikke så enkelt som å ta frem tryllestaven og løse alt.

Selv om La Liga tar pause helt frem til første helgen i januar slipper ikke spillerne alle forpliktelser. Enrique forsikret alle om at spillerne hadde fått en treningsplan å følge i ferien. Samtidig håpet han på at spillerne fikk tid til å koble helt av med familiene sine.

— Vi trenger at spillerne er uthvilte, både fysisk og mentalt.

Foto: FCBarcelona.com