Barcelona – Huesca: Returkamp i den spanske cupen.
Barcelona tok imot lille Huesca til det andre oppgjøret i cupen, etter en solid 4-0 seier borte. Det virket som både spillere og ledere hos borteklubben så det som en fantastisk mulighet å få opptre på mektige Camp Nou, og flere tok bilder og «selfies» før kampstart.
Kampen startet rotete, og de første ti minuttene bestod av en stor sjanse til bortelaget, men headingen smalt i stolpen. Det var tydelig at Huesca-spillerne var tente og man fikk se flere grove nedsparkinger av Barcelonas spillere, riktignok uten gule kort fra dommer. Det overrasket kanskje ingen at Barcelona stilte med nok en ny ellever, siden Lucho ennå har til gode å stille samme ellever to ganger i år. Dette kan nok forklare noe av rotet i starten, og hvorfor spillerne slet med å finne hverandre innledningsvis.

Tohundre ganger Mascherano

Mascheranos 200. kamp.
Minst like interessant som selve spillet det første drøye kvarteret, er at Javier Mascherano spilte sin kamp nr. 200 i Barcelonatrøye. Så var spørsmålet om selve kampen også ville bli minnerik? – Svaret får du snart.
Som vanlig kjører hjemmelaget på med høy ballbesittelse men dessverre også uten de helt store sjansene. Ettter ca. kvarteret løsner det for hjemmelaget og både Pedro og Sergi Roberto skaper sjanser som Huesca-keeper slår vekk. Noen minutter senere er Bartra utålmodig og fosser i angrep, og etter flere flotte dragninger får han skutt på mål, men keeper redder greit.
Like etter får Barcelona et hav av rom på høyrekanten. Rafinha slår nydelig i bakrom hvor Munir løper seg flott fri før han med utsiden av høyrefoten slår et vakkert innlegg inn til en flyvende Pedro som stupheader ballen i lengste kryss. Vakkert. Stillingen er 1-0 og 5-0 sammenlagt.

Mål åpner kamper sies det

Etter scoringen åpner kampen seg mer opp og Barcelona finner samtidig flyten som var fraværende det første kvarteret. Etter ca 25 minutter er Iniesta hovmester med sitt blikk og sin silkefot, og fra en relativt vanskelig vinkel beholder Pedro roen og plasserer ballen flott bak Huescas keeper. 2-0 og 6-0 sammenlagt.
På svensk er det et herlig uttrykk som heter «nu är tappen ur tunnan». Meget beskrivende for minuttene etter Barcelonas åpningsmål. Kun få minutter etter Pedros andre scoring er hjemmelaget frempå igjen, og et hardt lavt innlegg fra Montoya finner Sergi Roberto som styrer ballen i mål på beste hockeyvis. 3-0 og 7-0 sammenlagt.
Det var tydelig at målene ga hjemmelagets spillere enormt med selvtillit samtidig som det knuste den lille, dog beundringsverdige gnisten fra bortelaget. Flere fantastiske spillsekvenser i Huescas sekstenmeter – best beskrevet som tiki-taka – og et par gode halvsjanser. Det skal sies at Huesca spiller på nivå 3 i Spania, så målestokken er kanskje ikke den største, men fotballen som ble spilt var uansett flott å se på, og det varmet et tiki-taka-savnende hjerte.

Rafinha den lekne, og kliniske Pedro

Rafinha, den hjemvendte sønn, imponerte stort utpå Camp Nou-matta i første omgang. Flere glimrende pasninger, stort overblikk og en herlig touch fra unggutten som regelrett herjet med bortelaget. Etter snaue 40 minutter går det igjen for fort for Huesca da Rafinha finner Roberto, som så trer gjennom Iniesta. El Ilusionista gjør ingen feil og triller ballen flott ved lengste stolperot, utenfor keepers rekkevidde. 4-0 og 8-0 sammenlagt.
Like før pause klør det igjen i fingrene til Pedrito som smeller inn sitt hat-trick for kvelden, og stillingen er 5-0, 9-0 sammenlagt. Pedros fjerde hat-trick i karrieren, tre av de for Barcelona og samtlige har kommet i midten av julestria. «Manita» fra publikum og hjemmelaget får fortjent applaus inn til garderoben.

Andre omgang en lek

I pausen valgte Lucho å ta ut hat-trick-helt Pedro til fordel for unggutten Sandro, mens Douglas entrer gressmatta for Iniesta. Barcelona spiller da i praksis med tre høyrebacker, men både Montoya og Adriano er svært allsidige typer, mens Douglas i likhet med Alves er av den offensive back-ving-skolen.
Barcelonas finspill og hurtige vendinger ble tydelig et irritasjonsmoment for flere av bortelagets spillere, og Rafinha var blant de som virkelig fikk gjennomgå. Med en litt strengere dommertrio ville aldri Huesca fullført med elleve mann.
Utover omgangen ble det tydelig at Barcelona ikke var interesserte i å bruke unødvendige krefter, mens Huesca tydelig hadde gitt opp alle håp om et respektabelt resultat. Montoya virket samtidig både tent og innbitt, og spilte en god kamp, både som høyreback og venstreback. Tydelig at han ønsket å vise noe, og det var fint å se han skinne i det som trolig blir hans siste kamp for klubben før overgangen i januar (uviss klubb).
Noen rolige perioder til tross så har hjemmelaget god kontroll utover i andre omgang, og etter et par småsjanser sitter ballen i nota igjen ca 20 minutter før slutt. Målscorer er altmuligmannen Adriano. Fint kontrollert skudd forbi keeper og stillingen er 6-0, og 10-0 sammenlagt.

La Masia mot Huesca

Det ble tidlig klart at det eneste spenningsmomentet var hvor stor seieren skulle bli. I tillegg til tidvis gnistrende spill, tiki-taka, hurtig én-touch-pasninger og flotte sideforflytninger, imponerte også et reservepreget Barcelona med kliniske avslutninger og god uttelling. Når man ser på lagoppstillingen og alle La Masia-produserte spillere på banen, så kan man nesten hevde at det er La Masia mot Huesca, tydeligvis feige lag.
Ca kvarteret før slutt kommer Barcelonas siste bytte da Adama Traoré kommer inn for Munir. Supertalentet bruker ikke mer enn noen få minutter før han viser hvorfor både hjemmepublikum og Twitter koker i forventningsfull spenning til hva han kan utrette. Adama mottar ballen et stykke inn på Huescas halvdel, vender opp, setter fart, drar av flere mann og plasserer ballen iskaldt under en sprellende Huesca-keeper. Sistnevnte må plukke sin syvende ball ut av nettet, stillingen er 7-0, og 11-0 sammenlagt. FOR EN DEBUT i den spanske cup’en av den råsterke unggutten.
Adama feirer superscoring.
Etter drøye 38 minutter mottar Sandro en silkepasning og er plutselig alene med keeper. Han gjør ingen feil og smeller inn 8-0, og 12-0 sammenlagt. Hvem var servitør? Jo, selvsagt Rafinha med silketøflene. Luis Enrique smiler lurt fra sidelinjen og virker tydelig tilfreds.
Like før slutt får imidlertid Huesca en kontring, men Mascherano blokkerer fint til corner. Corner imot uten Mathieu i boksen er som vanlig livsfarlig og Huesca scorer på sin andre store sjanse i kampen. Reduseringen er et faktum og målscorer Oscar David og bortelaget feirer som om de har vunnet cupen. Unektelig et fornøyelig skue, selv om både Masip, Lucho og resten av Barcelona ønsket å holde nullen i kveld.
En feiende flott forestillingen blåses av og smilene sitter løst på Camp Nou etter 12-1 sammenlagt over stakkars Huesca. Spillere, trenere, publikum og støtteapparat kan ta jul med god samvittighet, og forhåpentligvis har mange Barcelona-spillere spilt på seg skikkelig selvtillit før 2015 braker løs.