Trekningen av 8-delsfinalene i Champions League tok sted i dag, og det var knyttet stor spenning til Barcelonas motstander.
Det var mange potensielle motstandere for Barcelona i potten da kampene skulle trekkes. Både topplag som Manchester City, Arsenal og Juventus, samt på papiret langt svakere lag som Schalke, Shakhtar Donetsk, Leverkusen eller Basel. Med fasiten i hånd kan vi i hvert fall si at vi får to veldig spennende, jevne og tette oppgjør, og at det blir et oppgjør mellom to ganske like systemer og måter å spille fotball på. Barcelona møter nemlig Manchester City igjen, i år som i fjor.
I den anledning har vi tatt en liten kikk på statistikken fra kampene mot de lyseblå i fjor, og dersom styrkeforholdene er noenlunde de samme som i fjor så bør de lyseblå fra Manchester grue seg.
Det første oppgjøret ble spilt på Etihad stadion i Manchester, og en gjeng spente blaugranas tok turen til England vel vitende om at dette kunne bli en vanskelig oppgave. Etter en småturbulent tid med varierende form smalt Barcelona til og viste hvilket lag som er en stormakt i europeisk fotball, og hvilket lag som knapt har kommet seg ut av gruppespillet tidligere. Kampen endte med 0-2 seier til Barcelona etter scoringer av Messi (straffe) og Alves, og skaffet katalanerne et glimrende utgangspunkt før returoppgjøret på Camp Nou. Her er statistikken fra det første oppgjøret:
City-vs-Bcn-stats-CL1314
Foran et fullsatt Camp Nou tok Barcelona imot Manchester City til returkamp. Det tok 66 minutter før Lionel Messi igjen sendte katalanerne i føringen, og selv om Kompany utlignet like før slutt, satte Dani Alves spikeren i kista på overtid og Barcelona var videre til neste runde. Her er statistikken fra returkampen på Camp Nou som endte 2-1 til Barcelona:
Bcn-vs-City-CL1314
I øyeblikket er Citys toppscorer Sergio Agüero ute med skade, og det er i følge engelske medier uvisst om han vil rekke CL-oppgjørene mot Barcelona, i hvert fall det første. Riktignok er det en stund til det hele sparkes i gang slik at mye kan skje på både spillerfronten og formmessig. Det som nesten kan garanteres er flott hurtig spill langs bakken fra begge lag, to giganter som ønsker å dominere ballinnehav, og to stjernespekkede lagoppstillinger.
Vi gleder oss, gjør du?
Trekningen i sin helhet ser slik ut:
Paris Saint-GermainChelsea
Manchester CityBarcelona
Bayer LeverkusenAtletico Madrid
JuventusBorussia Dortmund
Schalke 04Real Madrid
Sjakhtar DonetskBayern München
ArsenalMonaco
BaselPorto