Den svært viktige gruppefinalen mot PSG ble en spennende affære på mektige Camp Nou. Her er vurderingene fra oppgjøret:
ter Stegen (6): Måtte nok ha vært supermann for å ta scoringen til Zlatan, men gjør en ellers fin første omgang. Blir satt på noen flere prøver utover i 2. omgang og klarer seg fint. Godt ute å plukker flere farlige innlegg i boksen, og viser seg trygg når tilbakespillene kommer.
Piqué (5): Piqué blir fort panisk når han skal klarere, og virker livredd for å legge ut på løpsdueller mot lynraske PSG-spillere. Usikkerheten der bak sprer seg litt når ingen helt virker å forstå sine arbeidsoppgaver, og dette er minst like mye Lucho sin feil. Blir tafatt på Zlatans mål i første omgang, mens han i andre omgang har en forferdelig svak periode i likhet med hele laget, før de skjerper seg mot slutten og gjenerobrer kontrollen i kampen. Uryddig og rotete, men ikke håpløst.
Bartra (8 – BB): Fin første omgang av unggutten som endelig får spille fra start i viktige oppgjør. I en helt ukjent forsvarskonstellasjon gjør han sine saker godt, og kan hjelpe Piqué med fart i enkelte situasjoner. Bryter fint av flere potensielt farlige situasjoner og spiller seg rolig ut. Etter en klabb-og-babb-kavalkade på nivå med barnehagefotball i andre omgang, blir Bartra direkte avgjørende der han kaster seg inn og hockey-blokkerer det som sannsynligvis ville vært en sikker utligning til 2-2 for PSG. Klart best av trioen der bak og en fantastisk oppvisning i oppofrende forsvarsspill av unggutten.
Mathieu (5): Er solid fra start, og har langt større fart enn sin stoppermakker Piqué, men dieselmotoren tar evigheter å fyre igang, og dette vet lynraske Lucas Moura å utnytte. Mathieu blir litt verken-eller på Zlatans scoring i første omgang, men spiller seg fint opp etter pausen med unntak av den håpløse Barcelona-perioden hvor alle sliter. Bidrar med sårt tiltrengt pondus på de få dødballene PSG får, og spiller en ok kamp uten å imponere noen.
Pedro (5): En helt ny rolle for Pedro i det som er en kombiposisjon av høyre back og høyre midtbane. Her er viktigheten av å dekke hjemover minst like viktig som å fosse fremover, noe som kanskje gjør at han blir litt passiv i angrep. Har mer enn nok fart til å hamle opp med Cavani, men klarer heller ikke sette stort preg på kampen. Jobber som vanlig enormt mye, og er trolig et skikkelig irritasjonsmoment for PSG.
Busquets (6): Ny finfin kamp av Busquets, som virker usynlig i store deler av kampen, noe som ofte er et tegn på en god kamp fra blekkspruten. Bryter fint, distribuerer pasninger i alle retninger med stoisk ro og overblikk, men den glaserte krempasningen som åpner hele PSG uteblir, og han sliter også med «farten» når PSG stormer i angrep. I likhet med resten av laget blir han hengende etter og virker svært passiv i store deler av andre omgang, før de retter seg inn etter formasjonsendringen.
Mascherano (5): Etter en god derby-kamp mot Espanyol fikk Mascherano nok en gang tillit fra start, denne gang i tospann med Busquets på midten i en helt ny formasjon. Merkelig nok virker det ikke som han har fått med seg at han skal droppe ned i midtforsvaret under press, og blir veldig slapp og ufokusert de få gangene PSG kommer til farligheter i første omgang. Direkte skyld i Zlatans mål da han glipper i markeringen på en tilsynelatende ufarlig situasjon. Slår dog en glimrende chip gjennom til Suarez i forkant av Messis utligning, og spiller seg kraftig opp etter dette. I starten av andre omgang virker Barcelona som om de er livredde for PSG’s stjernemannskap og spiller med åpen låvedør der bak, heldigvis uten å bli straffet. Både Mascherano og Barcelona skjerper seg mot slutten da de legger om de en firer der bak, og ror i land en viktig seier.
Iniesta (6): Iniesta varierer fra det uforståelige elegante til det tafatte puslete. Dessverre blir det ofte bare nesten for Iniesta, til tross for flere gode involveringer. Sliter med å finne rytmen i starten av andre omgang, og Barcelona blir regelrett overkjørt en periode. Iniesta evner ikke å briljere som han kan på sitt beste, og byttes av for en frisk Xavi de siste 20 minuttene.
Messi (8): Messi strør pasninger, starter angrep og forsøker hele kampen gjennom. Scorer en fin scoring i første omgang etter glimrende forarbeid av Suarez. Litt bedre uttelling og Messi hadde hatt et par assist også i kveld. Blir i likhet med resten av Barcelona tidvis stående å se på PSG spille ball, og sliter med å tråkle seg gjennom den siste muren av forsvar hos den franske giganten. Er nok en gang helt avgjørende for at Barcelona får med seg et fint resultat fra en rotete kamp, og fortjener skryt for det. Kunne fort scoret 3-1 målet også, men ser ut til å la den gå til Suarez, noe som bare beviser hvor fantastisk uegoistisk den lille trollmannen er. Individuelle rekorder ligger beviselig langt bak i prioriteringsrekken til Messi, og det nyter medspillerne godt av.
Suárez (8): Uruguayaneren jobber som et beist i hele første omgang, og stresser PSG ved flere tilfeller. Løper på en tilsynelatende ufarlig ball i bakrom og tryller frem en genial assist til Messi på et meget viktig tidspunkt etter Zlatans ledermål. Er ganske god gjennom hele kampen og skaper mange nesten-sjanser. Har en enorm mulighet i første omgang som dessverre reddes av en glimrende Sirgiu i PSG-buret. Burde trolig hatt et par scoringer til i sitt Barcelona-beltet for virkelig å ha troen på seg selv, fordi det blir ofte litt krampeaktig og desperat i selve avslutningsøyeblikkene. Heldigvis for både han og Barcelona får han til slutt sin scoring etter fint forarbeid av Xavi og Neymar, og når Messi slipper keeperreturen til Suarez har han åpent mål. 3-1 og kampen er punktert. Sterk kamp av Suarez.
Neymar (8): Neymar er både kvikk til beins og omrent like aggressiv som Suarez i presset. Stresser og sliter ut PSG-forsvaret i store deler av første omgang, og har en fantastisk nydelig 2-1 scoring like før pause. Litt Ronaldinho-sjel i den scoringen. Er nære ved å bryte helt gjennom ved flere tilfeller, og har noen fine finter og dragninger, i tillegg til tidvis fint samspill med Messi og co på topp. Kunne gjerne vært enda mer direkte mot småsvimle PSG-stoppere. Hans skuddforsøk på tampen slås ut av keeper, og returen finner Suarez som setter 3-1. Litt unødvendig showing på slutten som nesten gir PSG kjempesjanser, men alt i alt en ny meget god kamp av Neymar.
Inbyttere:
Rakitic (5): Kommer inn for Pedro etter ca 68 minutter. Sliter med å ta imot skuddpasningene til Barcelonas spillere på samme måte som de sitter klistret hos f.eks Messi eller Iniesta, og virker litt kald i trøya. Spiller på det trygge og bidrar fint defensivt mot slutten.
Xavi (6): Kommer inn for Iniesta etter 73 minutter. Virker frisk og spillesugen, og bidrar med vendinger og touch som vi elsker å se fra midtbanemaestroen. Setter opp Neymar i fin posisjon i forkant av det avgjørende 3-1 målet og bidrar bra på sitt drøye kvarter.
Adriano (N/N): Blir byttet inn for høyreback Bartra på overtid. For lite spilletid.