Barça fikk en vrien start på lokaloppgjøret, men det var til slutt ingen tvil om hvem som er best i Barcelona.
Bravo (6): Sjanseløs på scoringen til Sergio Garcia. Varter opp med en meget god inngripen alene mot Víctor Sánchez etter nok en Espanyol-kontring. Avgjørende. Spiller en solid kamp, uten å ha for mye å gjøre.
Alves (4): Brukbar kamp av brassen, men ikke mer enn det. Er langt i fra toneangivende. Alves er mye med fremover, men det blir litt for tamt. Barças svakeste.
Piqué (5): Rygger alt for lenge én-mot-én mot Sergio Garcia, og har null kontroll på Espanyol-spissen før scoringen. Retter godt opp på inntrykket, med sin første ligascoring fra hjørnespark i andre omgang. Piqué får ikke de helt store utfordingene utover i kampen. Godkjent alt i alt.
Mascherano (5): Er solid fra start, når Espanyol ypper seg. Blir etter hvert lite synlig, men bryter solid foran de gangene Espanyol forsøker å spille seg ut.
Alba (7): En veldig god kamp av den lille venstrebacken. Er villig og god både offensivt og defensivt. Er også nære på å score på passning fra Messi. Aggressivt press gjennom hele kampen. Duracell.
Busquets (6): Har et uheldig balltap som fører til scoringen imot, men skulle strengt tatt også ha hatt frispark i den situasjonen. Er solid etter dette, og er sikker i avleveringene.
Xavi (7): Er veldig offensiv fra start i sin 738. Barça-kamp, med flere gode løp inn i Espanyol-boksen. Noterer seg for en målgivende pasning til Messi like før pause. Derby-jubilanten er trygg i avleveringene og banens eldstemann spiller en god kamp.
Rakitic (7): Viser frem pasningsfoten med et utsøkt innlegg i starten av kampen. Fortsetter med flere gode pasninger utover i oppgjøret, og serverer Piqué på pannebrasken med et flott utoverskrudd hjørnespark. En bra kamp av kroaten.
Messi (9 – BB): Er toneangivende gjennom hele kampen. Løper mye og har mange viktige ballgjenvinninger. Strør rundt seg med pasninger, og ville ha notert seg for målgivende om medspillerne hadde utnyttet mulighetene litt bedre. Har et frispark i tverrliggeren, og fosser flere ganger igjennom Espanyol-forsvaret. Har en perfekt — og viktig — banan-scoring like før hvilen. Fortsetter like bra etter pausen, med en frekk tunell og scoring med høyrebeinet. Er involvert i alt og jobber hardt for å vinne ballen høyt gjennom hele kampen. Setter sitt 21. La Liga-hattrick og er kampens store gigant.
Neymar (8): Brassen er god gjennom hele kampen. Fosser fremover når anledningene byr seg, skaffer frispark, og har flere flotte pasninger. De frekke fintene sitter løst, og Neymar gjør nesten som han vil. Ingen direkte målgivende, men er svært avgjørende før Messis andre. Ingen målpoeng, men har alt annet.
Suárez (5): Prøver, men blir veldig godt pakket inn av Espanyol-forsvaret, og synes ikke å trives med det. Kombinerer fint med Alba inne i boksen før Messis første scoring, og servere argentineren med en fin chipp-pasning før den andre. Er en del i offside, og forlater banen uten scoring. Til tross for å være involvert i Barças to første mål, er det alt i alt en tam kamp av uruguayaneren. Suaréz får lite til på egenhånd mot Espanyol.
Pedro (6): Kommer inn for Suaréz etter snaut 70 minutter, og bruker bare syv minutter på å finne nettmaskene. Flott mottak i bakrom og bra avslutning i mål av kanarifuglen. Pedro er også servitør på Messis hattrick, og leverer et perfekt innhopp.
Iniesta (5): Kommer inn for Rakitic etter 65 minutter. Virker fin i formen, men utretter ikke det helt store tingene med den lille spilletiden han får.
Mathieu (N/N): Blir byttet inn for Sergio Busquets. For lite spilletid.