I et intervju med BBC forteller kroaten hvordan det føles å spille for Barcelona.
Intervjuet er gjengitt av Barcelonas offisielle hjemmeside. I intervjuet ble han spurt hva overgangen betød for ham.

— Jeg vil aldri glemme periodene i Basel og Schalke, og den viktigste tiden for meg var de to og et halvt årene jeg var i Sevilla. Og nå bli en del av Barcelona er utrolig. Det er annerledes. Jeg tror ikke personer i Barcelona ville vært fornøyd med seier i Europa League, og jeg ønsker å vinne flere titler. Jeg vet at dette kanskje er den største klubben i verden, og spillerne er av en annen kvalitet, fortalte Rakitic.

Ivan Rakitic har alltid vært en stor beundrer av Xavi, og ble derfor spurt hvordan det er å spille på samme lag som han.

— Når du hører navnet Xavi – det er fotball. For alle spillere som spiller i den posisjonen så er han den største. Han er mitt idol, og det er veldig spesielt å spille ved siden av ham. Jeg ønsker å gjøre mitt beste, så vi kan spille flere kamper sammen, og vinne titler som er det viktigste, sa kroaten.

Å spille for Barca betyr også å få spille med Messi, og den tidligere Sevilla-spilleren la ikke skjul på hva han tenker om argentineren.

— Det er stor forskjell å se han spille en kamp fremfor å få se han hver eneste dag. På treninger så vet du aldri hva han kommer til å gjøre. Han gjør helt syke ting. I hver eneste bevegelse er han klar til å score. Han er muligens den beste gjennom tidene hvor vi også har Pelé og Maradona. Vi må ikke bare gi han Ballon d’Or, vi må gi han alt vi har i fotball for han er spesiell, avslørte den tidligere Sevilla-kapteinen.

Til slutt ble kroaten spurt om Barcas muligheter i ligaen denne sesongen, med Real Madrid et hakk foran og i en utrolig form.

— Vi kan ikke tenke på Real Madrid, Atletico eller Sevilla, vi må bare vinne våre egne kamper. Det har vært store forandringer på laget denne sesongen, men vi jobber bra sammen, og jeg håper at til slutt så er vi nummer en, avsluttet Ivan Rakitic.