Foran et samlet pressekorps på Ciutat Esportiva fortalte Bartra om hvordan det er å jobbe under Luis Enrique.
Marc Bartra er inne i sin tredje sesong for Barcelonas førstelag, i sitt tolvte år i klubben. 23-åringen som kom til klubben i 2002 har hittil denne sesongen spilt ti kamper.

— Det har vært en positiv sesong så langt. Jeg får spille kamper, noe alle spillere ønsker, og jeg forbedrer meg i hver eneste. Taktisk har jeg blitt enda bedre, noe som er både bra og viktig, fortalte stopperen.

En av hovedgrunnene til det er Luis Enrique, som Bartra beskriver som en som får ut det beste i han, og som har et godt forhold til alle spillerne. Marc Bartra kjenner riktignok Lucho fra før av, da han spilte under asturianeren for Barca B for noen år siden.
Om søndagens derby, som stopperen er godt kjent med etter flere møter med rivalen på flere aldersnivåer, sier han at derbykampene alltid blir tøffe.

— Helt siden jeg var liten, så var Espanyol laget man skulle slå, avslørte Bartra, som for øvrig kom fra nettopp Espanyol som elleveåring.

Etter derbyet følger kampen mot PSG i Champions League. En ren gruppefinale mellom topplagene.

— Selvfølgelig er vi ekstra spente i kamper som disse. De er tester som gjør deg sterkere hvis du vinner dem, avsluttet landslagsstopperen.