Den tekniske tryllekunstneren letter på sløret i et eksklusivt intervju i forbindelse Barcelonas 115-årsfeiring.
Når du tenker på Barca, hva er det første som slår deg?

— Jeg ser et smil, og en ukontrollerbar glede. Det var min mest magiske tid. Alt som skjedde var perfekt, og jeg kan bare takke denne fantastiske klubben for hvert eneste sekund jeg var der.

Hva er dine beste minner av klubben og byen?

— Barca er en union, og den samler så mange bra mennesker som alle elsker klubben. Fra smilet i ansiktet til en sikkerhetsvakt som ønsket oss velkommen hver dag, og all entusiasme som gjorde at vi ikke kunne være annet enn glad. Jeg ble kjent med mange fantastiske mennesker der – normale, ydmyke mennesker som var stolte av å være en del av klubben. Det er det beste eksempelet på hva Barca står for.

Du har kjent Messi siden starten av karrieren hans, og dere er gode venner. Er du overrasket over hans fantastiske karriere, hans rekorder og utmerkelsene han har vunnet?

— Jeg er ikke overrasket i det hele tatt. Det er et resultat av hard jobbing, og hans udiskutable kvalitet.

Når Messi slo målrekorden i La Liga nylig, så nevnte han personen som assisterte hans første mål. Hvordan fikk det deg til å føle?

— Det som virkelig gjør meg glad, er å se at han dag for dag blir enda bedre, ser sterkere ut mentalt, og er fornøyd med familien sin. Minnene husker jeg, men det beste er å være venn med en så fantastisk person både på og utenfor banen. Og ha kjent han siden starten av hans karriere, og vært en del av det viktige stadiet.

Er du klar over hva du betyr for klubben? Barca TV lagde en dokumentar som heter «Når Barca fikk smilet tilbake». Hva tenker du om klubbens følelser for deg?

— Barca lever i hjertet mitt. Jeg var veldig takknemlig for det programmet, og vil alltid være takknemlig for alt klubben har gitt meg, og til alle vennene jeg fikk, mine lagkamerater som var som brødre for meg, alt vi vant, og feiringene. Jeg får gåsehud når jeg tenker på spillet i Champions League, og alt adrenalinet som fulgte med. Det var som om det akkurat var min egen spesielle verden, hvor jeg følte meg så bra og så glad for å se et så energisk Camp Nou.

Tror du Neymar kan følge i dine fotspor, som en av de store i Barcelona?

— Neymar er på vei dit. Han valgte riktig ved å velge Barcelona. Han har en fantastisk rollemodell i Messi, og en stall med de beste spillerne fra flere land. Å spille for Barca med de beste spillerne i verden vil gjøre han til en bedre spiller.

Hvilken beskjed ønsker du å sende klubben i forbindelse dens 115-årsfeiring?

— Til alle Barca-fans ønsker jeg å takke så mye. Barca, jeg elsker deg av hele mitt hjerte. All min respekt til den beste klubben i verden.

Under kan du se «When Barca smiled again» og høre hva blant annet Messi har å si om sin læremester. God fornøyelse.