Etter en meget spennende bortekamp på Mestalla, var det cupoppgjør borte mot lille Huesca som stod for tur for våre menn.
El Alcoraz stadion rommer normalt drøye 5 500 tilskuere, men siden storlaget Barcelona kom på besøk ble dette midlertidig utvidet til ca 8000. Det ble tidlig klart hvilket lag som skulle dominere. Barcelona viste at de tok oppgaven seriøst og smalt til fra start. Her er vurderingene:
ter Stegen (7): Blir ikke satt på de store prøvene i en relativt rolig 1. omgang for Barcelona defensivt. Når Barcelona slipper seg litt ned i aggressivitet og intensitet i starten av 2. omgang får han mer å gjøre, og virker trygg. Varter opp med flere glimrende redninger og fremstår stadig mer selvsikker som sisteskanse.
Douglas: (3) Har en alle tiders mulighet til å vise seg fra en bedre side enn i den vanskelige debut-kampen borte mot Málaga i serien. Har kanskje ikke de største skoene å fylle sammenlignet med Alves, men viser seg heller ikke som en åpenbar forsterkning. En middels kamp minus, uten å imponere, men med et par småstygge glipp som fort kunne blitt straffet mot bedre motstand.
Bartra: (6) Spiller en gjennomført fin kamp, uten å verken skuffe eller imponere. Virker å passe fint sammen med Mathieu, noe som absolutt er betryggende dersom Piqué skulle få en ny formdupp. Har en glimrende involvering mot slutten av kampen som hindrer baklengsmål.
Mathieu: (5) Får bruk for farten sin i flere tilfeller, men rydder som regel opp i det Huesca foretar seg. Lar i likhet med Bartra og co. hjemmelaget sette ter Stegen på litt for mange prøver til å kunne få de høyeste karakterene i dag, i tillegg til at motstanden ikke er overveldende.
Adriano: (5) Er som brasilianere flest ivrige med fremover når sjansen byr seg, og klarer seg fint både offensivt og defensivt. Er mange hakk bak Alba på det meste, og sliter med å brenne fast noen kanoninntrykk på Lucho som gjør at han kanskje får spille i viktigere kamper.
Rakitic: (7) Rakitic har flere nydelige frispark i 1. omgang, og bare tilfeldigheter vil ha det til at han går til pause med kun ett mål og en assist. Faller i likhet med resten av laget i kvalitet i 2. omgang da Barcelona virker mer interesserte i å kontrollere inn resultatet, enn å sløse med kreftene. Vi vil gjerne se flere susende langskudd av Rakitic i kampene som kommer.
Samper: (6) Klarer seg upåklagelig i ankerrollen på midtbanen, og spiller med en selvfølgelighet og ro som er flott å se. Bryter av fint i flere tilfeller og har mange gode pasninger. Ser mer og mer ut til at vi har en ny ung blekksprut i våre rekker.
Iniesta: (7BB) Mye involvert i Barcelonas offensive spill, og noterer seg for en perle av en scoring tidlig i første omgang. Målet minner såpass mye om den legendariske suseren på Stamford Bridge, at det ga undertegnede antydninger til gåsehud sent en onsdagskveld. Flott å se El Ilusionista tilbake i aksjon etter skaden, og han ser ut til å ha mye å by på fremover. Har også en flott assist til Pedro på 3-0 like før pause.
Rafinha: (6) En god kamp av Rafinha, som viser både pasningsfot, overblikk, touch og skuddfot av god klasse. Noterer seg for scoring i 2. omgang på pasning fra Samper, dog noe heldig. Er et stadig uromoment for Huescas forsvarere og spiller frem Pedro og Munir til flere gode sjanser.
Munir: (4) Brenner en del store muligheter, men prøver hardt. Skaper mye uro hos motstanders forsvar, og er glad i å drible innover i banen mot sitt venstreben. Motstanden tatt i betrakning er dette ikke Munirs beste kamp i Barcelona-trøye, men potensialet er der, det ser vi tydelig.
Pedro: (5) Pedro har som vanlig kun et gir, og det er maks turbo. Det gjør at han enten får til det helt store, eller knoter, roter og snubler bort den ene muligheten etter den andre. De siste årene har det utvilsomt blitt mest av sistnevnte, men desto herligere var det å se Pedro på scoringslisten igjen i kveld, etter en nydelig assist fra Iniesta. Burde scoret to-tre mål til, men får fortsatt ikke helt dreis på dansefoten.
Innbyttere:
Ie: (5) Kommer inn for Mathieu etter 64 minutter, og den talentfulle unggutten gjør sine saker bra. Siden Barcelona har ballen i enorme mengder av kampen brys ikke stopperne med de altfor store utfordringene utover i kampen, men herlig å se Ie på førstelaget.
Roberto: (5) Erstatter Rakitic etter 64 minutter, har noen fine involveringer og forsøker å finne sin plass i systemet. Spiller en finfin halvtime, og har som ventet mer enn godt nok nivå til å holde Huescaspillerne løpende i mellom. Får også assist på Rafinhas 4-0 scoring.
Sandro: (5) Kommer inn for Munir etter 76 minutter. Kommer til et par gode sjanser på sitt kvarter på banen, og får et mål annulert for offside på overtid. Sterk, rask og klinisk, og bør kanskje få spille fra start i returoppgjøret?