Det er ikke bare Messi som slår rekorder om dagen. Xavi har nå spilt like mange kamper i Champions League som Ryan Giggs.
September 1998 fikk Xavi Hernández sin debut i Champions League for Barcelona, og det passer kanskje godt at det var mot nettopp Manchester United den kom. Enda mer tilfeldig var det at daværende Barcelona-trener var Louis van Gaal, som nå styrer Manchester-laget, og hans assistent er nå Giggs.
Giggs har holdt rekorden en stund, og opp til tirsdag holdt han den alene. 16 år etter debuten har Xavi nådd 151 kamper i den gjeveste turneringen i Europa, likt med Giggs.
Xavi startet på benken mot Apoel, men kom inn i det 62. minutt for Ivan Rakitic. Nå som Giggs ikke lenger spiller, ligger alt til rette for at spanjolen skal stå alene på topp om ikke så lenge.
Xavi og Giggs ligger altså likt på 151 kamper, og de blir fulgt av Iker Casillas (146), Paulo Maldini (139) og Clarence Seedorf (131). Hvis man kun ser på kamper etter det nye formatet i Champions League ble introdusert i 1992 har Xavi flest. Utenom kvalikrunder har Xavi 145 kamper, én mer enn landsmannen Casillas.