Etter kampen mot Sevilla var det nye poeng og nye rekorder som skulle sikres for FC Barcelona og Lionel Messi.
Barcelona åpnet kampen sterkt. Bortelaget holdt mye på ballen og hadde flest sjanser i løpet av den første halvtimen. Luis Suárez bestemte seg endelig for å åpne målkontoen i Barcelona og satt kampens første mål med en frekk vending og velplassert og vakker scoring. Ikke mindre enn ti minutter senere satt Messi inn sitt 72. mål i Champions League etter en vakker assist fra Rafinha. Barcelona gikk til pause med en komfortabel ledelse.

Enveiskjøring

Kampen fortsatte i samme tempo etter pause. Pedro kom til en stor mulighet bare fem minutter spilt, men klarte ikke å treffe mål. Messi satt kampens tredje og hans andre rett før timen var gått men en vakker liten chip forbi APOELs keeper. Da timen var rundet ble Rakitic byttet ut til fordel for Xavi og Jordi Alba gikk ut for Adriano. Hjemmelaget kom omsider til en stor mulighet, men Marc André ter Stegen sto klar og beholdt nullen for Barcelona.
Ved 70. minutter spilt gikk Rafinha inn i en takling det ble gult kort for. Brasilianeren hadde et gult fra før og måtte dessverre gå i garderoben. Kampens siste bytte ble målscorer Luis Suárez da Sergio Busquets ble satt inn for å sikre resultatet. Messi satte punktum på kampen med et vakkert hat trick. Barcelona cruiset omsider inn til en komfortabel og overlegen seier da hjemmelaget så vidt maktet et skudd på mål.