Barcelona svarte kritikerne med et fyrverkeri av en kamp hjemme på Camp Nou, og her er spillervurderingene fra oppgjøret mot Sevilla.
Bravo (5): Burde kanskje hindret målet imot, men gjør ellers ingen store feil, og blir heller knapt varm i trøya.
Alves: (5) Har en uvanlig rolig dag på jobb defensivt siden Barcelona har ballen omtrent gjennom hele kampen, og slår heller ikke like mange meningsløse innlegg som han pleier. Flink til å holde bredden og lager rom til Messi og Suarez på høyrekanten.
Piqué: (7) «Piquenbauer» virker å være tilbake i det som minner om god gammel form. Har stålkontroll defensivt og er smart nok til å ikke inngå i lange løpsdueller mot Deulofeu og co, men tar heller ut avstand og avskjærer det meste. God kamp av stopperen.
Mathieu: (7) Nok en meget god kamp av den høyreiste ildtoppen, og viser seg som en glimrende makker til Piqué i midtforsvaret. Som vanlig nøytraliserer han flere kontringsmuligheter med sin fart, og han er også flink til å ikke selge seg for enkelt i taklingsforsøk, men holder seg på beina og klarerer stort sett bra. Et par farlige klareringer og pasninger, men ellers meget bra. Får dog et gult kort.
Alba: (8) Duracell-Jordi var virkelig spillesugen i kveld, og involverte seg like ofte i angrep som i forsvar. Farten hans sammen med Mathieu er perfekt for eventuelle kontringer imot, samtidig som han tar flere meget gode løp fremover, og nesten også scorer ved et par anledninger. Kunne fort fått høyere karakter om han scoret.
Busquets: (7) En kamp hvor Busquets nesten er usynlig gjennom 90 minutter er ofte et meget godt tegn, og også et klart signal om at han har spilt en solid kamp. Katalaneren viser stor trygghet, holder godt i ballen, strør gode pasninger og bryter opp i spillet til Sevilla ved flere viktige anledninger. Busquets er (nesten) udugelig foran mål, til tross for at han nylig scoret for Spania, men i alle andre av spillets faser er han glimrende, på sitt beste.
Xavi: (6) Xavi spiller en god kamp i kveld, og bidrar sterkt til at Barcelona eier banespillet, og sjelden mister ball. Overblikket og pasningsfoten vil han nok alltid nyte godt av, og spesielt i slike kamper hvor ballbesittelsen er 70/30 fordel Barcelona. Spiller ofte på det trygge, men gjennomfører godt og gir nødvendig sikkerhet med ballen i beina nå som Iniesta mangler. Fin assist på 2-1 målet til Neymar.
Rakitic: (6) Startet kampen svakt, og bremser ofte opp både angrep og spill. Virker treg og ufokusert frem til Barcelona punkterer kampen ut i andre omgang. Riktignok er det han selv som setter inn 3-1 og således punkterer kampen, så det skal han ha skryt for. Rakitic vil mye, forsøker noen skudd og frekke pasninger, uten helt å lykkes. Virker ikke helt skarp om dagen, og kunne kanskje hatt godt av en pause?
Messi: (10 BB) Det er utrolig vanskelig å komme med én begrunnelse til hvorfor Messi fortjener en tier på skalaen, når det finnes tohundreogfemtitre (253) av de. Hat-trick i kveld, alene på tronen over tidenes toppscorere i La Liga, flere enorme soloprestasjoner og et frispark i krysset som garantert gir Pirlo ståpels på ryggen. Messi er Messi, og takk gud for det! PS: At han mister ballen noen ganger i farlige situasjoner tilgis akkurat i kveld.
Suarez: (8) En meget god kamp av Uruguayaneren, som tydelig ønsker å bryte scoringstørken, men som allikevel evner å være altruistisk og uegoistisk nok til å servere lagkameratene på sølvfat. Jobber beinhardt over hele angrepslinja, stresser Sevilla til å gjøre feil i utspillsfasen, og tvinger frem flere gode sjanser pga. høyt, aggressivt press. Deilig frekk lobbassist til Rakitic på 3-1 målet, og hadde Messi hatt 31 i sko, ville han trolig også scoret 4-1 målet på lengste stolpe. Byttes ut for Pedro når det gjenstår ca. et kvarter og må vente enda litt lenger sin scoring.
Neymar: (8) Ny stor kamp av driblefantomet på venstrevingen, som både scorer et nydelig mål på hodet, og assisterer Messi to ganger. Kunne fort også scoret både ett og to mål til, og herjer vilt med svimle Sevillanere gjennom hele kampen. Tidvis fantastisk kamp av Neymar, men av og til blir det et par finter for mye.
Pedro: (5) Kommer inn for etter 73 minutter for Suarez, og gjør sine saker greit. Opprettholder høyt tempo, høy aggressivitet og stresser Sevilla. Skaper ikke det helt store, men får også svært liten tid til å imponere.
Rafinha: Erstatter Xavi etter 76 minutter. For lite spilletid til å vurderes.
Adriano: Kommer inn for Alba etter 81 minutter. For lite spilletid til å vurderes.