Klubben er ute etter en arvtager etter Xavi, og de siste ryktene vil ha det til at Koke og Lars Bender er spillerne som er aktuelle.
Sport skriver at Barcelonas sportsdirektør, Andoni Zubizarreta, sist sommer hadde som mål å skaffe en ny midtbanespiller med de magiske pasningene, og det magiske blikket. En ny Xavi med andre ord. Men når muligheten til å skaffe Luis Suarez var der, så ble planen forskjøvet med ett år. Allerede nå planlegger Barca neste sommers eventuelle overganger.
Barca tror at CAS vil redusere straffen i overgangssaken, og at det kun vil bli handlestopp i januar. Hvis dette er tilfellet, så står Barcelona klare til å kjempe om disse spillerne i juni 2015. Sport melder at katalanerne prøvde seg på Koke sist sommer, men at både klubb og spiller ikke ville prate.
Men en ting som forblir uendret er Atléticos økonomiske situasjon. Klubben er avhengig av å selge sine stjerner for å betale gjeld. Koke har en klausul på 60 millioner euro, noe som ikke skremmer Barcelona.

Bender også aktuell

Leverkusen-stjernen Lars Bender skal ifølge avisen ha blitt sett på ved flere anledninger sist sesong. Bender skal ha imponert Barca-speiderne hver eneste gang, og de ser på den tyske stjernen som klar til å flytte fra Tyskland. Arsenal følger også spilleren tett.
Barcelona venter på den endelige dommen i overgangsnekten. Lars Bender har kontrakt ut 2019, men vil uansett være et mye billigere alternativ enn Koke. Bender verdsettes til rundt 25-30 millioner euro.
CAS vil komme med en endelig dom innen året er omme.
Foto: Sport