Klubben ønsker å få til den nye avtalen senest i januar 2015.
Selv om det bare er om lag ett og et halvt år siden Neymar kom til klubben, er klubbens direktører sikre på at brasilianeren vil bli klubbens ansikt utad, på lik linje med Leo Messi. På grunn av driblefantens statistikk, og hans stadige mer innflytelsesrike rolle i klubben, har styret nå fattet beslutningen om å forlenge med årets toppscorer. Det skriver Sport.

Lønnen vil øke

Det har vært mye snakk om overgangen til Barcelona, og at klubben angivelig ga Neymars far 40 millioner euro for å få Santos til å gi slipp på juvelen et år før avtalen. Likevel har den tidligere Santos-spilleren måtte finne seg i å være plassert flere hakk under andre spillere i klubben på lønnsstigen.
Dani Alves tjener mer enn Neymar, og Barcelonas nåværende toppscorer er plassert på lønnstrinn tre. Det vil klubben gjøre noe med, slik at superstjernen vil tjene rundt det samme som spillere som Xavi, Iniesta og Piqué. Disse spillerne befinner seg på nivået under Leo Messi, som klubben fortsatt anser som den aller største.
Det er ikke noe hastverk i å fornye avtalen, da Barças nummer elleve har kontrakt ut 2018-sesongen. Likevel ønsker styret senest å få til en avtale i januar 2015. Og som FIFA-reglementet tilsier, så er fem år det meste en klubb kan gi en spiller. Med andre ord, så vil Neymar få tilbud om en kontrakt ut 2020-sesongen.
Neymar tjener i dag mindre enn angrepskollega, Luis Suarez, men mulighetene for at teknikeren kommer til å tjene like mye eller mer er stor. Leo Messi vil fortsatt være den best betalte Barca-stjernen.

Må redusere lønnskostnader

Sjefen over økonomien i Barcelona, Javier Faus, har gitt utrykk for at lønnskostnadene må reduseres for å bevare en forsvarlig økonomi. Han er likevel klar over hvilken rolle Neymar har i laget, og hva han vil bety for fremtiden, da han fortsatt kun er 22 år gammel. Derfor er Faus nødt til å balansere lønnskostnadene. Dette kan tyde på at Dani Alves, som også er på utløpende kontrakt, er på vei ut. Han vil ikke bli tilbudt ny kontrakt sånn ting ser ut nå.

Messis etterfølger

Barcelona ser på Neymar som den som kan ta over tronen etter Leo Messi når det blir nødvendig. Messi er fem år eldre enn superstjernen fra Brasil. Utkjøpsklausulen til Neymar er foreløpig på 190 millioner euro, men vil mest sannsynlig øke ettersom Barca vet at både PSG og Real Madrid lusker i bakgrunnen, og holder øye med brasilianerens situasjon i Catalonia.