Barça-stjernen var i scoringshumør da Brasil overkjørte Tyrkia i vennskapskamp.
Neymar har fått en strålende start på sesongen for Barça med tolv mål på 14 kamper, og i dag fortsatte han den positive trenden i en vennskapskamp mellom Brasil og Tyrkia i Istanbul. Med to mål og en målgivende pasning bidro 22-åringen sterkt til at de gulkledde stakk av med seieren.

Festfotball fra Brasil

Den tidligere Santos-spilleren åpnet ballet etter halvspilt førsteomgang da han satte ballen kaldt i mål fra kort hold etter å ha blitt spilt gjennom av Manchester City-stjerne Fernandinho. Bare noen minutter etter ble Brasils ledelse doblet da midtstopper Semih Kaya var uheldig og satte ballen i eget mål.
Like før pause noterte Neymar seg for en assist da Chelsea-spiller Willian satte inn 3-0. Barça-stjernen satte fart på venstrekanten, trakk seg innover i banen og serverte ballen på sølvfat til sin kollega.
Den endelige spikeren i den tyrkiske kisten kom etter en time, da Willian gjengjeldte tjenesten ved å assistere Neymar. Driblefanten gjorde ingen feil i avslutningssituasjonen og fastsatte resultatet til 4-0.
Dermed er Brasil fortsatt ubeseiret under trener Dungas kommando. Han erstattet Luiz Felipe Scolari i juli etter VM-fiaskoen.

Messi avgjorde for Argentina

Det var imidlertid flere enn Neymar som var i aksjon for landslaget sitt i dag. Argentina og Kroatia møttes også til vennskapskamp på Upton Park i London. Argentinerne trakk det lengste strået og vant 2-1 takket være en straffescoring av Leo Messi etter en drøy time.
Javier Mascherano og Messi spilte hele kampen for søramerikanerne, mens Alen Halilović ble byttet inn for Kroatia i andre omgang. Cristian Ansaldi scoret Argentinas første mål, mens Anas Sharbini fant veien til nettmaskene for Kroatia.

Unggutter i aksjon

Flere Barça-talenter var også i aksjon for det spanske U21-landslaget i deres vennskapskamp mot det belgiske U21-landslaget. Sergio Samper, Sandro Ramírez, Denis Suárez, Gerard Deulofeu og Munir var alle involvert i 1-4-tapet. Sistnevnte scoret Spanias eneste mål.
Utlånte Ibrahim Afellay var for øvrig også en del av startoppstillingen til Nederland i deres 2-3-tap mot Mexico.