Den franske forsvarskjempen har bestemt seg for å godta Barcelonas tilbud om å vende tilbake til Camp Nou.
Abidal som for tiden er i Olympiacos, vil ved sin retur tiltre stillingen som sportsdirektør for Barcelonas fotballskoler. Den sympatiske 35-åringen aksepterte klubbens tilbud, og vil sannsynligvis starte i den nye stillingen når kontrakten hans i den greske klubben utgår etter sesongen.
Journalisten Fernando Polo i Mundo Deportivo beskriver hvordan Abidal i utgangspunktet ønsket å returnere til Barcelona allerede i år, men av respekt for sine nåværende greske supportere så ønsker han å fullføre kontrakten. Abidal har utvilsomt en høy stjerne hos Barça-fans verden over etter måten han taklet kreftsykdommen på.
Det er ingen tvil om tåken av skuffelse som kom sigende over Camp Nou når man fikk høre at Abidal ikke ble tilbudt kontraktsfornyelse tilbake i 2013, etter å ha kjempet seg tilbake fra flere alvorlige sykdomsavbrekk. Tårene satt løst i Barcelona da Abidal takket for seg på pressekonferansen, hvorpå han lovet å returnere til klubben i sitt hjerte.
Akkurat når Abidal velger å starte i sin nye jobb er noe usikkert, men at jobben vil bli utfordrende og spennende er det liten tvil om. Som direktør for FCB Escoles vil han ha ansvar for hele elleve skoler rundt om i verden, i byer som Sao Paulo, Miami, Santo Domingo, Lima, Río de Janeiro, Warsawa, Dubai, New Dehli, Singapore, Seoul og Fukuoka. Selv om hovedkontoret ligger i Spania vil en slik jobb gjøre Abidal til en anerkjent Barcelona-ambassadør verden over.
Abidal som kom fra Lyon i 2007 vant både serie, cup, og Champions League med Barcelona, samt en rekke andre titler. I Abidals sykdomsfravær samt i tiden etter han forlot klubben, har Barcelona ennå til gode å vinne en stor tittel, og mange hevdet at dette kunne tilskrives karma for Barça-styrets behandling av Abidal gjennom og etter sykdomsperioden, hvor de blant annet ikke lønnet franskmannen. Dersom dette skulle være tilfelle vil det være strålende nyheter at Abidal nå ser ut til å returnere til sin tidligere arbeidsgiver, og hans tilstedeværelse vil garantert være en moralboost i seg selv.
Årets sesong i Olympiacos har startet meget bra for Abidal og co. Franskmannen har vært fast inventar på venstrebacken på et lag som har imponert stort i en av de tøffeste CL-gruppene. I løpet av fire kamper mot Juventus, Atlético Madrid og Malmø har grekerne kloret seg fast til en foreløpig andreplass i gruppa, og ligger an til å kvalifisere seg for utslagsrundene, hvor de faktisk kan møte nettopp Barcelona, dersom katalanerne vinner sin gruppe. Akkurat DET ville være et fantastisk møte med tidligere lagkamerater for den populære backen, og et gjensidig gledelig gjensyn for hans gode venner Messi, Puyol, Piqué, Alves, Xavi, Iniesta og co.