Her følger spillervurderingene etter kampen mot Almería.
Bravo (5): Burde gjort bedre på målet imot. Flink til å sette i gang kontringer og virker trygg når ballen kommer inn i feltet.
Adriano: (5) God i det defensive arbeidet. Gjør stort sett den jobben han skal gjøre.
Bartra: (4) Mister Thievy på Almería-scoringen. Klarerer ballen blindt mange ganger. Svakeste ledd i forsvarsfireren i kveld.
Mascherano: (8) Var Barcelonas beste i store deler av kampen, men må se seg slått av Suárez. En av få spillere som prøver å holde kontroll på kampen. Nøytraliserer flere kontringsmuligheter for hjemmelaget og er effektiv i midtbanen i tillegg.
Alba: (6) Mye involvert i kveld. Spesielt i forsvar da Almería er ofte i angrep. Virker sikker nok og er også et middel i angrep, noe han viser da han scorer mål nummer to for Barcelona.
Sergio: (5) Blir værende mye alene på midtbanen og får ikke gjort sine saker ordentlig. Hele midtbanen er preget av dårlig posisjonering. Byttet ut for Xavi uten å ha fått til mye. Ikke nødvendigvis hans feil.
Rakitic: (5) Veldig lite involvert. Bemerker seg med noen gode pasninger. Feilplassert store deler av kampen, igjen, ikke nødvendigvis hans feil.
Rafinha: (4) Er til dels med offensivt men bidrar ikke til mye kontroll på kampen. Mister ballen ofte og slår upresise pasninger til spissene. Klarer ikke å levere de gjennombruddspasningene han skal.
Munir: (5) Viser gode tendenser både i forsvar tidlig i kampen. Mye involvert i det som skjer fremover, men blir ofret ved pause.
Messi: (4) Brenner store sjanser i første omgang. Helt anonym i andre omgang da han er isolert på høyre side av banen. Treffer tverrligger to ganger. Klarer heller ikke å slå noen gode muligheter til sine lagkamerater.
Pedro: (5) Byttet ut ved pause etter en anonym førsteomgang
Innbyttere:
Neymar: (7) Kommer inn for å gjøre en forskjell. Rolig store deler av andre omgang, men får målet som utligner for Barcelona.
Luis Suárez: (9 BB) Treffer tverrligger. Er mye med fremover og bruker sine gode vendinger til å finne rom. Endrer kampen totalt med sine to målgivende pasninger til Neymar og Alba.
Xavi: (7) Eneste midtbanespilleren som befinner seg i midtbanen. Gjør det han skal og bringer kontroll tilbake til kampen.