Barcelona vinner i Amsterdam, men fikk motstand fra Ajax.

Jevn start

De første 30 minuttene var Ajax farlig frempå flere ganger, men gikk målløse fra hvert forsøk takket være en god ter Stegen. Barcelona og Ajax presser hverandre tidlig om ballen. Etter tre spilte minutt skårer Barcelona, men det er til absolutt ingen nytte. For dommeren har blåst Neymar av for korrekt offside sekunder før han skårer.
Etter angrep som starter fra egen keeper for Ajax, får Dani Alves en dårlig klarering i forsvaret.
Dette skaper trøbbel i mange minutt for Barcelona, der Ajax presser på med blant annet et godt skudd fra det danske esset Andersen. Til tider presser Ajax så mye at Barcelona har samtlige elleve spillere på sin egen banehalvdel, noe som er sjeldent for Barcelona, men skjer altså i disse situasjonene under press.

Utnytter utvisning

Etter 30 minutter kommer Barcelona til en stor sjanse, med Jordi Alba i spissen.
Det er bare godt keeperspill og feilplassering av Alba som gjør at Barcelona ikke leder allerede her.
Etter felling av Neymar får Barcelona tildelt et frispark, noe som ikke faller i god jord hos Ajaxsupporterne.
Messi tar seg av frisparket og skyter i venstre hjørne. Keeper redder på heroisk vis og ballen kommer i retur. Ballen ender etterhvert på høyre side. God innsats fra Marc Bartra gjør at ballen ender opp på hodet til Lionel Messi og rett i mål.
Dommeren er ikke nådig med de gule kortene. Det er mange som får se gult. Kortene matcher tredjedraktene til Barcelona denne kvelden. Feltman feller Messi etter et nydelig soloraid og får sitt andre gule kort. Da må Ajax spille de gjenværende 20 minuttene med ti mann, noe Barcelona utnytter.
Pedro, som de siste sesongene ikke har vært på topp, kommer inn for Neymar. Han starter minuttene sine på banen med «vegg til vegg» spill med Messi, der han serverer en herlig pasning rett foran mål. Messi sklir inn 0-2 målet til Barcelona og står dermed likt med Raul sin toppskårerrekord.
Nok en skuffende spillemessig kamp ender med et meget godt resultat, en ny milepæl for Messi og en positiv smultring for ter Stegen.