Med et bittert El Clásico-tap friskt i minne, var det viktig å snu om på flisa hjemme mot Celta Vigo. Slik gikk det imidlertid ikke, og her er vurderingene:

Spillevurderinger

Bravo (5) – Har knapt noen vanskelige involveringer før pause, men gjør alt som forventes av han og er trygg med ballen i beina. Målet kan han ikke belastes for, selv om en to meter lang Curtois muligens hadde rukket ned?
Alves (2) – I fare for å bli i overkant repetativ, så må jeg innrømme at jeg sliter med å plassere Dani Alves’ bidrag om dagen. Det ligger et sted mellom det tragiske, det komiske og det provoserende. Stor feil på målet i mot.
Mascherano (6-BB) – Den argentinske rottweileren er utvilsomt best på defensiv midtbane, men er så taklingssterk og flink til å lese spillet at han klarer seg mer enn godt på stopperplass også, så lenge det ikke pumpes høye innlegg i all mass. God kamp av Mascherano.
Mathieu (4) – Mathieu er fantastisk å ha på høye innlegg imot, og skremmer vel også potensielle frisparkbøyere når han står i mur. Satt under press blir det litt for ofte paniske klareringer som gjør at Barcelona mister ballen. En kamp på det jevne (minus) av franskmannen.
Alba (5) – Duracellkaninen kjører opp og ned i vanlig tempo, og er ofte i innleggsposisjon. Men uten gode innløp i boksen blir det lite ut av innleggsforsøkene. Farten og terrieregenskapene hadde kanskje vært smarte å ha i El Clásico, selv om vi har sett Alba langt bedre før.
Rakitic (4) – Gjør mye av det samme som han gjorde i Sevilla, men med litt lavere intensitet, litt svakere touch, dårligere avslutningsforsøk og mangel på selvtillit. Har dog flere gode innlegg som ikke tas godt nok vare på.
Busquets (5) – Er litt tilbake der vi kjenner han, som en usynlig blekksprut som stopper omtrent alt bakover, og trygg med ballen i beina. Et par episoder hvor man ikke helt vet om han tas stygt etter overspiller, men bidrar lite offensivt. Ikke helt tilstede på baklengsmålet.
Rafinha (5) – Er frisk og aggressiv i første omgang og virker å være i gryende form. Blir dog mye NESTEN for Rafinha, som kanskje ikke helt har selvtilliten han hadde i Celta Vigo. Jobber bra begge veier.
Suarez (5) – Jobber og sliter enormt begge veier, og er ikke langt unna å få sin nettkjenning. Litt nølende i de avgjørende øyeblikkene trekker ned, men dette vil garantert løsne med litt selvtillit. Blir et par skuddfinter for mange, og han dras også konstant i trøya uten å få mye betalt for det. Burde scoret i kveld.
Messi (4) – Messi er litt som en tv-skjerm når ungen din på 4 år har fjernkontrollen – av og på, og av igjen. Har et par store sjanser, men er fortsatt uvanlig ineffektiv. Har noen gode fremspill og raid, men roter bort ballen i minst like mange tilfeller, og virker sur og uinspirert i store deler av kampen. En av Messis svakeste kamper på lenge til tross for et flott frisparkforsøk på tampen.
Neymar Jr (4) – Neymar prøver og prøver, og man ser tydelig at gutten VIL. Men i dag er ikke stolpene på hans side, ei heller effektiviteten eller presisjonen. Flere gode forsøk, men bør score minst ett mål i kveld. Ingen enorm kamp av Neymar, i likhet med laget som helhet.
Innbyttere
Xavi (4) – Kommer inn for Rafinha etter ca. 66 minutter, og bidrar med ballsikkerhet og gode vendinger av spill. Blir selvsagt litt stasjonær, og lite idell for kontringer imot, med tanke på manglende fart.
Pedro (4) Kommer inn for Busquets samtidig som Xavi, og bidrar med friske bein på kanten. Starter flere gode angrep, men det blir dessverre ingen mål ut av det, noe som er litt av problemet for Pedro. Jobbingen er det ingenting å utsette på.