Barça slo lillebror Espanyol i finalen av den katalanske supercupen.
Barça startet kampen med ni førstelagsspillere, og gikk ut for å vinne finalen fra første stund.
Det gikk ikke lang tid før Luis Suárez viste frem kvalitet av ypperste sort. Jordi Alba snappet opp en Espanyol-klarering, og spilte fri uruguayaneren inne i boksen.
Suárez dro en frekk skuddfinte, og lurte bort Espanyol-forsvaret, før han sendte en enda frekkere chip til Gerard Piqué på blank gol. Midtstopperen kunne ikke annet enn å stange ballen inn i det åpne målet.
Etter pausen gikk det ikke mer enn fem minutter før Espanyol utlignet. Abrilla slo et frispark fra 19-20 meter, og limte likegodt ballen helt oppe i krysset. Utagbart for en sjanseløs Jordi Masip, og det sto 1-1.
Barça presset på, anført av friske innbyttere som Adama og Alen Halilovic, for å få inn vinnermålet. Men på overtid måtte tredjekeeper Masip i stedet varte opp med en matchvinnende redning, for å holde Barça inne i kampen om trofeet.
Finalen endte opp med straffekonk, hvor Barça var det sikreste laget. Jordi Masip reddet en straffe, mens Ivan Rakitic fikk æren av å sette inn den avgjørende straffen.
FC Barcelona: Masip – Adriano (Grimaldo, 72 min.), Piqué (Edgar Ié, 45 min.) Bartra, Alba (Montoya, 45 min.) – Sergi Roberto (Xavi, 61 min.), Samper (Halilovic, 76 min.), Rafinha (Rakitic, 61 min.) – Munir, Suárez (Adama, 45 min.) og Pedro (Sandro, 45 min.).
Mål: 1-0, Piqué (15. min.), 1-1, Arbilla (50. min.).
Finaleseier_supercopa_catalunya
Neste kamp er det noe viktigere ligaoppgjøret mot Celta på Camp Nou. Kampen spilles lørdag klokken 20.00.