Barça tar ligagull dersom de slår Atlético Madrid på Camp Nou neste lørdag. Andrés Iniesta har luftet sine tanker før oppgjøret.
Midtbaneeleganten er uenige med dem som mener at Atlético fortjener tittelen mer enn Barça.

– Den som vinner vil fortjene den — hvorfor fortjener ikke vi den hvis vi vinner? Vi har ledet tabellen, tapt store kamper, vunnet store kamper… Ligaen handler om en hel sesong med innsats, men akkurat nå, vil det være snakk om å sette et helt års arbeid på spill i 90 minutter. Jeg tror at vi alle ville ha meldt oss på for en kamp som dette — en finale i den siste kampen av sesongen, hjemme mot Atletico Madrid. Det å spille hjemme tar av mye av presset på oss, og hvis vi vinner tror jeg det vil bli en større feiring enn noensinne. Dette laget har aldri opplevd spenningen med å gå inn i den siste kampen med tittelen på spill.

Iniesta forklarte at lørdagens kamp vil bli en annen enn de tidligere møtene med Atlético, og at laget må være effektive.

– Uavhengig av om vi har gjort ting riktig denne sesongen eller ikke, så er dette vår finale. Dette vil være annerledes fra Champions League-kampen, selv om den kampen var den vi følte oss best i. På lørdag må vi forsikre oss om at vi spiller med tempo og ferdigheter og få mest mulig ut av våre sjanser. Akkurat nå kjenner begge lagene hverandre veldig godt, så det vil være de små detaljene som avgjør kampen.

30-åringen oppfordret også publikum på Camp Nou til støtte laget på lørdag.

– Laget må også ha supporterne 200% med seg, akkurat som de alltid har vært i vanskelige stunder. Vi er avhengige av at alle drar i samme retning og er positive.

Iniesta innrømmet også at et eventuelt ligagull ikke vil være nok til å gjøre ham tilfreds med sesongen.

– Å vinne ligaen kan ikke dekke opp for en dårlig sesong, og hvis vi vinner bør det ikke endre noe av fremtiden for dette laget. Å vinne ligaen ville være en fin måte å avslutte på, og det ville være bra å gjøre det for Martino, etter alt han har måttet gå gjennom.

Til slutt, avsluttet Iniesta pressekonferansen med å påpeke at «det blir en intens og spennende avslutning på sesongen, og det kommer til å bli en storartet kamp å se på.»