Kampen vi alle har ventet på er omsider her.
I motsetning til tidligere sesonger, skal sesongens første El Clásico spilles i Madrid. Hjemmelaget, som vi alle vet, ble mestere for tiende gang i forrige sesongs Champions League-turnering. Carlo Ancelotti hadde klart å snu trenden med å ryke i semifinalene som José Mourinho hadde gjort så mange ganger. I vår kjære La Liga gikk det ikke riktig så godt. Det ble tap i begge kamper mot Barcelona, 1-2 og 3-4 henholdsvis.
I Copa del Rey ble det en annen historie. En jevn kamp endte der Real Madrid hadde ledelsen i store deler av kampen endte til slutt med trofeet hos de hvitkledde. Gareth Bale tente på alle plugger og scoret en av sine bedre mål i karrieren rett etter Marc Bartras sene utlikning. FC Barcelona hadde sin første sesong uten sølvtøy siden før Guardiola.

Forsterket

Begge lag har forsterket troppen med kvalitetsspillere. Nysigneringene Ivan Rakitić og Jérémy Mathieu har vist seg å være fantastiske signeringer for Barcelona. Luis Suárez, i manglende matchform, er uansett verdens beste spiss og vil uten tvil sette sitt preg på kampen og ikke minst sesongen. I James Rodriguez og Toni Kroos har Real Madrid ervervet supertalenter som kan (og vil) dominere sine posisjoner i fremtiden. Dette kombinert med en rutinert tropp og en Cristiano Ronaldo i en scoringsform som nærmer seg Lionel Messi i 2012.
To nøkkelspillere fra forrige sesong er borte for begge lag. Real Madrid har kvittet seg med Ángel Di María, deres kanskje viktigste spiller, og Barcelonas Alexis Sanchez spiller nå i Arsenal. Chileneren punkterte både Real Madrid, Diego Lopez og kampen på Camp Nou for et år siden.
Real Madrid CF v. FC Barcelona
Santiago Bernabéu – 25. oktober 2014 – kl: 18:00
La Liga 2014/2015