Luis Enrique snakket i kveld med pressen før sin første El Clásico som trener.
Det var knyttet store forventninger til pressekonferansen til Lucho i ettermiddag, på presserommet på Ciutat Esportiva. Luis Enrique var klar i sin tale om hva han forventer av spillerne sine.

— Vi skal gå ut der med de samme fotballideene og den samme innstillingen som vi alltid har. Vi skal gå etter seieren med en gang, ikke legge oss bakpå, men spille ballen og gjøre oss fortjent til en seier.

Enrique gjorde det helt klart at Barca kommer til å fokusere på seg selv i morgen, uavhengig av hvilke elleve Ancelotti skulle starte med. Samtidig anerkjenner han styrkene til Real.

— De har noen veldig spesielle kvaliteter, overganger og slagkraften på topp. Vi må stoppe dem ved å kontrollere kampen. Vi må ha ballen og gjøre så få feil som mulig, og være på vårt beste i angrep.

Lenge har det vært snakk om Suárez’ inntreden i Barcelona. I morgen er spissen fra Uruguay fri fra karantenen han har sonet siden VM, og mange håper og forventer at Suárez blir å se i morgen. Enrique har tenkt til å gi folket det de vil ha.

— Luíz vil få noen minutter, uten tvil.

En annen det har vært sådd tvil rundt er Busquets. ‘Blekkspruten fra Badia’ har vært ute med skade de siste kampene, og Mascherano har vist seg som en habil erstatter i mellomtiden. Som vanlig ønsket Enrique å holde kortene tett til kroppen, men kunne understreke at Busquets er spilleklar i morgen.

— Sergio vil ha mulighet til å spille uten plager i morgen. Jeg er glad for å ha flere alternativ over hele banen.

Flere spillere kan i morgen få sin debut i El Clásico. Enrique kunne bekrefte at han ikke har sett noen forandring hos noen av nyervervelsene foran kampen, men understreket at under kamper som dette kan følelsene ta overhånd.

Håper på bedre mottagelse

Etter overgangen fra Real Madrid til Barcelona har Enrique vært en lite populær mann i den spanske hovedstaden. Det fikk han kjenne på da han besøkte Santiago Bernabeu i fjor som Celta Vigo-trener. I morgen håper han på en bedre mottagelse.

— Forhåpentligvis vil det bli bedre fordelt denne gangen.

Det er ikke uten grunn El Cásico har blitt det største oppgjøret innen klubbfotballen. Ved flere anledninger har både spillere og støtteapparat blitt involvert i usportsligheter. Enrique håper at det ikke blir tilfellet i morgen, og uttrykket stor respekt for kollega Ancelotti.

— El Clásico skal være anspent, morsomt og underholdende, styrt av det sportslige.

Så får vi se i morgen om Enrique får ønsket sitt oppfylt. Det blir ihvertfall anspent og underholdende.
Foto: FCBarcelona.com