Ikke bare er Leo Messi tidenes mestscorende spiller i El Clásico. Han er også assistkonge.

Gammelt nytt

Denne sesongen har det vært mye snakk om at Messis antall målgivende pasninger, men en rask titt i statistikkboken viser at dette ikke er noe nytt fenomen. Det kan virke som om hans utrolige scoringsstatistikk han nesten like imponerende rolle som tilrettelegger.
I tillegg til å være den mestscorende spilleren — hos begge lag — i El Clásico, har Leo Messi også tolv målgivende pasninger på 28 kamper mot Real Madrid.
Disse tolv målgivende pasningene har Messi servert til Samuel Eto’o, Thierry Henry, David Villa, Andrés Iniesta, Alexis Sánchez, Éric Abidal, Pedro Rodríguez og Cesc Fàbregas. Den aller første gikk til Eto’o den 19. november 2005, da Messi var bare 18 år gammel. Den siste var i forrige sesong, med Iniesta som mottaker.

Avgjørende i utklassingene

To av Barça største El Clásico-seire i nyere tid er sterkt preget av Messi fingeravtrykk. I tillegg til David Villas mål i 5-0 utklassingen på Camp Nou, fóret han også Thierry Henry med to mål i ydmykelsen som endte 2-6 på Santiago Bernabéu. Argentineren scoret i tillegg to mål selv denne minneverdige kvelden.