Iniesta møtte i dag pressen for å snakke om hva han forventer av storoppgjøret på lørdag.
Andrés Iniesta gjør seg klar for å spille sin 30. El Clásico på lørdag. Med sin rike erfaring både fra tidligere møter med Real Madrid, og andre storklubber vet Iniesta at alt kan skje i storkamper som dette.

— Det er alltid vanskelig å spå store kamper som dette, med store kvaliteter i begge lag. Intensjonen vår er å bruke våre beste våpen på best mulig måte, og være effektive i de avgjørende øyeblikkene, og gjøre en god kamp med intensjon om å vinne.

Etter gode generalprøver gjør begge lag seg klare på hver sin måte, før kampen på lørdag. I spanske medier har det blitt spekulert i det vide og brede om Gareth Bale vil nå kampen eller ikke. Bale har tidligere vist at også han kan forandre kamper mellom de to storlagene i La Liga. Likevel mener Iniesta at Barcelona ikke vil tilpasse spillet sitt dersom Bale spiller eller ikke.

— Jeg vet ikke hva vi eller Madrid vil gjøre, men til syvende og sist blir det en fotballbatalje. Forsvaret, midtbanen og angrepet må alle utgjøre en forskjell, og være bedre enn Real Madrid gjennom så og si hele kampen. Om de bruker Bale vil de kanskje spille litt annerledes, men det vil ikke vi. Men selv om du har fire midtbanespillere garanterer ikke det at du har ballen mer. Hvem som har ballen avhenger av andre faktorer også.

Selv om han ikke vil røpe detaljer, gir han likevel litt innsikt i hvordan katalanerne har tenkt til å spille på lørdag. Svaret er at de vil spille som de alltid gjør.

— De kommer til å prøve å ta fra oss ballen, se etter åpninger i bakrommet vårt for å kontre. Derfor må vi prøve å holde på ballen i et høyt tempo, for å minimere faren.

Suárez klar til kamp

Selv om CAS i utgangspunktet gav klare signal om at Suárez sin karantene ville være over innen lørdagens kamp, har det likevel vært sådd tvil om hvorvidt Suárez kunne spille likevel. Spørsmålet har vært hvorvidt karantenen gjaldt frem til 25. oktober, eller til og med 25. oktober. Nå er det derimot bekreftet — igjen — at Suárez kan spille på lørdag. Skal vi tro Iniesta vil det bli viktig, både for laget og for Suárez selv.

— Han har sett bra ut siden han kom. Han lever i en svært ukomfortabel situasjon, da det å ikke få lov til å spille er det verste som kan skje for en spiller. Men tiden går, og gleden hans og alle andres glede er veldig viktig. Forhåpentligvis vil han føle seg bra, og spille slik han har gjort før.

Spillerne får gjerne gjentatte spørsmål om treneren de sesongene hvor det har vært et trenerbytte. Spesielt foran storkampene blir det økt fokus, og lørdagens kamp er intet unntak. Det blir Luis Enriques første virkelige store test som Barcelona-trener, selv om han allerede har fått bryne seg på PSG og Ajax i Champions League.

— Det viktigste for Enrique er å føle seg bra, hele tiden forbedre seg, og prøve å holde toppformen hvis du når den. Jeg er veldig fornøyd med hvordan alt har gått, men vi må fortsette å utvikle oss da alle kamper har forskjeller du må prøve å utnytte. Jeg er veldig begeistret for lagfølelsen med treneren, støtteapparatet og lagkameratene mine. Det viktigste er at alle finner toppformen sin, og prøver å beholde den så lenge som mulig.

Selv om Enrique hele tiden har blitt beskrevet som svært motiverende, klarer han ikke å øke motivasjonen til Iniesta før en El Clásico — rett og slett fordi det ikke går.

— Saken er at Luis Enrique ikke endrer på motivasjonen vår foran kamper som dette fordi du klarer å gi deg selv topp motivasjon før storkamper som dette. På en annen side vil han være motivert selv, som alle andre, til å sitte kvelden før kamp og studere detaljene som kan forandre kampen.

Når det kommer til taktikken rundt seg selv sier Iniesta seg villig til å spille der han blir fortalt. Selv om han tidligere på pressekonferansen påpekte at antall midtbanespillere ikke nødvendigvis har noe å si for ballbesittelse, fikk han til stadighet spørsmål om i hvilken posisjon han vil spille i på lørdag — noe det også har blitt spekulert mye rundt i spansk media.

— Det er sant at spillet har forandret seg, men jeg prøver alltid å spille der jeg føler det mest naturlig, men jeg vet ikke hva treneren har i tankene. Den beste måten jeg kan tjene laget er å spille der jeg blir fortalt at jeg skal spille.

Intriger før kampstart

I kjent stil har det blitt snakket om det som kan snakkes om før kampen. I kjent stil ble Iniesta konfrontert med det ene etter det andre som har blitt omtalt de siste dagene. Mange mener blant annet at Barcelona har en fordel fordi de har hatt en dag mer hvile siden Champions League-runden i midtuka.

— Kampoppsettet er som det er. Noen ganger er det vi som har kommet inn mot en kamp med færre dager.

Landslagskollega Casillas har også vært ute og sagt at Ronaldo har vært i bedre form enn Messi i det siste. På lik linje med Casillas ønsker Iniesta å støtte sin lagkompis, samtidig som han nøkternt påpeker at viktigheten er lag, og ikke enkeltspillere.

— Alle har sine meninger, og han stoler på sin lagkompis på samme måte som jeg stoler på min. Men i en kamp som dette handler det ikke om hva man gjør som enkeltspillere, men hva man klarer å utrette som et lag.

Det er ikke bare Messi som har vært i god form for Barcelona så langt i år. Neymar har virket å ta nye steg så langt denne sesongen, og har vanvittige 13 mål på de siste kampene.

— Den første sesongen er alltid tøff. Nå virker det som Neymar har funnet seg et mer rolig miljø. Du kan se det på de siste prestasjonene hans. Han har vært akkurat så strålende som det man forventer av en så unik spiller.

Til sist ble Iniesta spurt om hans beste minne fra Bernabeu.

— 2-6. Det var en viktig seier som nærmest sikret oss serien i et veldig viktig år for oss. Det gav en helt spesiell følelse.

Foto: FCBarcelona.com