Vi har tatt en titt på noen av duellene som kan inntreffe i lørdagens El Clásico.
Ingen vet vi enda hvilke spillere som skal i aksjon på lørdag. Om Gareth Bale rekker oppgjøret, eller om Luis Suárez blir kastet rett inn i kampens hete. Her finner du likevel et par dueller som kan inntreffe på Santiago Bernabéu.

Jordi Alba vs Dani Carvajal

To relativt like (gode) backer, på samme side av flanken. Gode defensivt, hurtige og veldig villige — og gode — offensivt. Angrepsviljen vil også måtte medføre at den ene møter den andre, i hver sin ende av banen. Trolig vil Carvajal være mindre offensiv i denne kampen, enn hva han ellers pleier å være.
Albas noe hurtigere føtter og lengre fartstid gjør ham litt mindre sårbar enn Carvajal ved brudd imot, men til gjengjeld er Barça mer sårbare enn Real Madrid når spillet bråsnur. Alba må derfor være klok i valgene, trygg i avleveringene, og ikke la seg friste for mye fremover.
Carvajal er ingen rundingsbøye, men han er heller ikke helt av samme kaliber som Alba.
Alba vs Carvajal

Dani Alves vs Marcelo

Brasser er kjent for å være best offensivt. Disse to er intet unntak. Når Barças angrep er fokusert på høyresiden, og Alba forhåpentligvis henger litt igjen, er det Alves’ tur til å vandre fremover på flanken.
Der fremme vil også han måtte møte sin motsats, trolig i form av sin landsmann Marcelo. Ettersom at begge er best offensivt, er det vanligvis fordel i favør Alves når Barça angriper.
Men på lik linje som ved brudd imot på venstrekanten, er det også på høyrekanten store rom å kontre i for hjemmelaget. Dersom rappfoten Marcelo behersker sin defensive oppgave, snapper ballen, og spiller fri lagkameratene som truer det katalanske bakrommet, blir det fort farlig.
Ronaldo jobber sjeldent langt hjemover, og er ekstremt god til å tjuvstarte før bruddet kommer. Dermed blir det også kort vei til mål, om Dani Alves mister ballen på høyresiden.
De gamle er fortsatt eldst.
Alves vs Marcelo

Leo Messi vs Sergio Ramos

Etter en lang fotballsommer, og derav forsinket sesongoppkjøring, har Messi virkelig fått fart på sakene. Syv mål, og syv målgivende, på åtte kamper vitner ikke bare om at Messi er målfarlig. Denne sesongen er han også vel så avgjørende i foranledningen til målene. Både som nest sist og tredje siste før mål.
Ramos, som har vært ute av spill i en periode, er normalt sjanseløs i denne duellen. Han kan riktignok trøste seg med at han ikke er alene om å tape omkring ni av ti dueller mot argentineren. Leo er ustoppelig når han er i form. Og storformen virker å være i emning.
Trolig vil spanjolen få god hjelp av den sentrale midtbanen (Kroos/Modric), når en dyptliggende Messi starter kombinasjonene frem mot Real Madrid-boksen. Og det trenger han. For om Ramos må støte frem, alene mot Messi, taper han duellen ni av ti ganger. Noe som i tillegg kan medføre kort — av både gul og rød farge — for Ramos har en tendens til å miste hodet når han blir ydmyket.
Ramos har vært Messis rundingsbøye ved mange anledninger tidligere. La oss håpe at han blir det igjen på lørdag.
Messi vs Ramos

Ivan Rakitić vs James Rodríguez

Begge to er nyervervelser på hvert sitt lag. Rakitic fungerer i La Liga, det levnet fjoråret ingen tvil om. Og han fungerer også i Barça, det har kampene hittil vist oss. Rodríguez har fortsatt noe å bevise i Spania, selv med tittelen som VMs toppscorer.
Colombianeren vil, dersom han spiller, trolig vandre mye inn sentralt i banen, men han får neppe lov til å gjøre det alene. Rakitic har vist seg å inneha en enorm arbeidskapasitet, og er dyktig på å ligge tett oppi ballfører, og demme opp for gjennomspill. Noe som vil gjøre det vanskelig for Rodríguez å briljere i denne kampen.
Ikke minst er Rakitic dyktig i den offensive delen av spillet, med utmerkede pasningsegenskaper — både på fot og i bakrom. Dersom kroaten starter i stedet for Xavi, er det trolig nettopp på grunn av sin allsidighet og arbeidskapasitet.
Rakitic vs Rodríguez

Andrés Iniesta vs Luka Modric

To av La Ligas beste midtbanespillere vil nødvendigvis måtte møtes én-mot-én på lørdag. Opptil flere ganger. Selv om kroaten er et par centimeter høyere enn Iniesta, har han likevel ikke et dominerende fortrinn av sin fysikk. Det Iniesta eventuelt måtte mangle av muskelmasse, tar han igjen — så det monner — med sin kløkt, ballkontroll og balanse.
Begge spillerne er svært viktige i den oppbyggende fasen av angrepet, men få om noen kan usynliggjøre sine motspillere like mye som Iniesta. Der Modric ofte slår en elegant crosser for å spille laget ut av en vanskelig situasjon, skjærer Iniesta ofte tvers igjennom den. Som om han var en varm kniv i kaldt smør. Og han gjør det like godt i kaldt, kroatisk smør, som i noe annet.
I tillegg til å bidra fremover, må Iniesta også jobbe bakover på lørdag. En viktig oppgave blir å forhindre Modric fra å komme til distanseskudd, hvor kroaten nok er et hakk vassere enn Barças elegante midtbanemagiker.
Iniesta er som oftest best når det gjelder, og det kommer han etter all sannsynlighet til å bevise på nytt i El Clásico.
Iniesta vs Modric

Jeremy Mathieu vs Karim Benzema

Det blir mange helfranske dueller i Barças midtforsvar, dersom Mathieu skal holde øye med Benzema på lørdag. De fleste Barça-supporterne var skeptiske til den allsidige midtstopperen før sesongstart. Og selv om Mathieu har levert solid stopperspill hittil i ligaen, er det først i kamper som denne at han virkelig får sjansen til å motbevise kritikerne.
Duellstyrke, klokskap og hurtighet er gode egenskaper å ta med inn i sitt aller første El Clásico. Den yngste av de to franskmennene er god feilvendt, og er et viktig oppspillspunkt for Real Madrid. Et moment som Barça vil kunne ufarliggjøre ved at Mathieu ligger tett i ryggen på Benzema, og bruker sin spisskompetanse.
Midtstopperen har også en god venstrefot og fremstår behersket med ballen i beina. Egenskaper som er vesentlige å inneha, for å kunne dra nytte av og ha brutt ballen foran Real Madrid-spissen.
Mathieu vs Benzema

Sergio Busquets vs Toni Kroos

En spillesugen Busquets er aldri feil. Med kollega Javier Mascherano figurerende som en briliant vikar i ankerrollen, må Busquets i tillegg bevise for Luis Enrique at han er verdig plassen som førstevalg. Et perfekt utgangspunkt for Busquets, som ofte er best i kamper som El Clásico.
Weltmeister Toni Kroos er ikke like varm i Real Madrid-trøya, men har likvel fått spilletid foran både sin landsmann Sami Khedira og baskeren Asier Illaramendi. Tyskeren har nok fortsatt noe å bevise, hos de av Real Madrid-supporterne som savner Xabi Alonso, men Carlo Ancelotti er tilsynelatende allerede overbevist.
Selv på Santiago Bernabéu kommer Barça til å stå høyt i banen, noe som også vil medføre nærkontakt mellom Busquets og Kroos. I disse situasjonene blir det ytterst viktig at Busquets ikke lar seg stresse av Kroos & Co, men viser frem sin sedvanlige, beherskede ballkontroll og treffer medspillerne med pasningene sine.
For om tyskeren leser spillet til katalaneren, og snapper ballen, kan det fort bli farlig. Kroos er definitivt i eliten av å sette igang hurtige kontringsangrep. Både langs bakken og i luftlinje.
Til gjengjeld er Busquets i eliten av å lese spillet. For Barça har han i en årrekke vært den perfekte skjermen foran midtforsvaret. Blekkspruten som snapper baller fra ballfordelere som både Kroos og Modric.
Busquets vs Kroos

Gerard Piqué vs Cristiano Ronaldo

En klassiker av en duell.

– Jeg kjenner alle triksene hans… Han var motstanderen min på alle treningene i Manchester United, har Piqué tidligere sagt, med et smil om munnen.

Selv om portugiseren er blant de mest uforutsigbare spillerne i verden, har Piqué — gjennom flere tidligere El Clásicos — vist at han har snappet opp et og annet av triksene til Ronaldo på treningene i Manchester.
Med hodet på rett sted, og i god form, er Piqué definitivt i stand til å stoppe Ronaldo. Dessverre er det alt for lenge siden man sist så den suverene utgaven av midtstopperen. Samtidig har Ronaldos formkurve stadig steget, i kapp med Leo Messis.
På fart er han sjanseløs, men med riktig posisjonering og kloke involveringer, kan Piqué makte å avvæpne La Ligas nåværende toppscorer. I tillegg virker portugiseren å være i overkant avhengig av og få kampen inn i sitt spor. Piqués nærhet kan derfor bidra til at Ronaldos giftighet synker i takt med humøret.
Spørsmålet er bare om Piqué klarer å hente frem sitt aller beste på Santiago Bernabéu…
Piqué vs Ronaldo

Neymar Jr vs Pepe

Neymar vil definitivt ikke få noe som helst sympati fra Pepe, selv om de snakker samme språk og er født i samme land. Blir det for mye brasiliansk joga bonito fra Barças wonderboy, kan det fort koke over for Pepe — også i denne kampen. Og det er ingen tjent med.
La oss likevel håpe at Neymar tar ytterligere et steg på veien i sin Barça-karriere, og tryller vekk både Pepe og de andre hvitkledde, i klubbkampen over alle klubbkamper.
31-åringen tjener mye på rutinen, og legger ingenting i mellom, men om Neymar klarer å dra nytte av sin uforutsigbarhet og temposkifte… Da er det hasta la vista, Pepe.
På Santiago Bernabéu fantes det en gang en brasilianer, i blårød drakt, som fikk stående applaus av hjemmepublikumet… Det var tider det.
Neymar vs Pepe
Fotomontasje: Stig Brøndbo