Ny runde med herlig Champions League fotball er i gang, og denne gang var det Ajax sin tur til å gjeste Camp Nou i det som ble en innholdsrik og underholdende affære. Her er spillervurderingene:

Spillevurderinger

ter Stegen (5) – Har ekstremt lite å gjøre i første omgang, og har neppe mye svettelukt under armene til pause. Blir satt på noen prøver utover i andre omgang, og må til slutt kapitulere etter mye forsvarsslurv, på en scoring han kanskje kunne tatt.
Alves (4) – Slår også i kveld mange elendige innlegg, men har enkelte positive involveringer og kombinerer bra med Messi og Iniesta i perioder. Blir som vanlig på etterskudd de få gangene Ajax kontrer, men ikke den svakeste kampen til brasilianeren.
Piqué (5) – Startet sterkt, var trygg i store deler av kampen, og hadde flere gode stikkere fremover i banen. Dog roter han det skikkelig til i flere tilfeller, og fortjener faktisk en baklengs på sin kappe.
Bartra (6 ) – Gjør en godkjent opptreden i kveld og viser at han kan konkurrere om stopperplassene. Er heller ikke helt med på Ajax-scoringen og blir for enkelt skubbet unna i duellen før målet.
Jordi Alba (7) – Jobber som vanlig utrettelig både fremover og bakover, og løper konstant. Bryter bra i flere viktige situasjoner og er nær ved å skape det helt store offensivt.
Mascherano (7) – Solid defensivt, takler bra og forstyrrer Ajax-spillerne konstant i de små periodene de har ballen. Også god offensivt, og kanskje et hakk mer direkte enn Busquets i sin spillemåte.
Rakitic (6) – Spiller på det trygge, og gjør ingen store feil. Ei heller like involvert forover som vi liker å se han. Har stort sett god kontroll i sin posisjon gjennom fulle 90+ minutter, uten å imponere.
Iniesta (8) – Har stålkontroll i første omgang og har et raid som kun var millimetere fra å skrive seg rett inn i historien. Virker å være i gryende form i forkant av lørdagens El Clásico. Fin assist på scoringen til Messi, og byttes av etter 75 minutter for å spare litt krefter. Ny god kamp av El Ilusionista.
Pedro (3) – Jobber som en duracellkanin på speed, men det blir også sjokkerende lite ut av all jobbingen. Prøver nesten desperat å tegne seg på scoringslisten, og var også svært nære i kveld, med et godt skudd i stoplpen. Har også et artig raid som ender med et enda mer komisk forsøk på hælspark, uten hell.
Messi (8-BB) – Messi virker både skarp og spillesugen i første omgang, men misser på et par store sjanser. Har en flott assist og et fint mål før pause, og brant et par nye sjanser i starten av andre omgang. Kunne fort stått med tre mål og tre assist i dag, og i tospann med Neymar ga han Ajax-spillerne vertigo-tendenser i store perioder av kampen.
Neymar Jr (7) – Jobbet godt i hele første omgang, og tegner seg for nok en ny scoring, i hans femte kamp på rad for Barcelona. En iskald avslutning på direkten på pasning fra Messi (hvem ellers?), og flere gode involveringer utover i kampen. Dog litt mye «driblefot» i posisjoner han med fordel kan spille tidligere. Virker å være i kanonform.
Innbyttere
Sandro (6) – Kommer inn for Neymar etter en drøy time, og viser at han absolutt har noe å bidra med når han punkterer kampen til 3-1 på overtid med en flott scoring. Langt mer kontant spillertype enn Munir, og har en imponerende «scoringer pr. minutt spilt»-statistikk i blaugrana-trøya.
Munir (4) Har god teknikk, kan dra av motspillere og er glad i å drible. Sliter dog av og til med skylapper og kunne med fordel løftet blikket i avgjørende situasjoner.
Rafinha (4) Setter minimalt preg på kampen i det kvarteret han får, helt til han tegner seg for en fin assist på overtid.