Endelig var landslagspausen over og FC Barcelona ville varme opp til el clásico. Det ble vanskeligere enn man trodde.
Med Mascherano som defensiv midtbanespiller var det en atypisk midtbane som tok imot Eibar for første gang. Det hindret ikke Barcelona å spille med sin totale dominans i åpningsminuttene. Neymar og Messi var eminente på topp, men klarte ikke å få de siste vinklene til å sitte. Rett før pause ble det litt for kjedelig for Barcelona-spillerne da Eibar kom til omgangens største sjanser. Resultatet var uansett 0-0 da lagene gikk til pause. Camp Nou ikke fornøyd.
Luis Enrique gjorde ingen bytter da den andre omgangen ble sparket i gang. Barcelona var like ineffektive foran mål som før pause og stemningen på Camp Nou var ikke akkurat munter. Når alt så som mørkest ut, bestemte Xavi og Messi for å rette opp i sakene. Tidenes midtbanespiller satte ballen i mål etter en assist fra Lionel Messi når klokken rundet 60 minutter. Rett før scoringen hadde Iniesta blitt byttet inn for Sergi Roberto og det var klart at kampbildet hadde forandret seg.
Luis Enrique satt så inn Sandro for Pedro etter 70 minutter spilt, og Neymar satt kampens andre scoring noen øyeblikk senere. Interessant nok kom innlegget fra en hardt kritisert Dani Alves. To minutter senere fulgte Messi opp med å sette inn kveldens tredje scoring, assistert av Neymar. Innbytter Sandro var ikke direkte involvert, men det var klart at han hjalp til med å åpne rommet. Neymar gikk av til stor applaus for Munir noen minutter senere.
Det ble noen rolige minutter etter det. Med det nye kampbildet var det ingenting som hindret FC Barcelona å cruise inn en komfortabel seier, selv om veien dit var unødvendig vanskelig.

Spillevurderinger

Bravo (7) – til tider lite aktivitet foran mål, men når det gjelder er Bravo alltid der for å redde. Holder nullen for Barcelona og gjør et par flotte redninger når forsvaret roter det til.
Alves (5) – Mange innlegg, men lite treff på spillerne. Fokuserer mer fremme enn bak, men gjør det greit fremme og kommer med målgivende.
Piqué (5) – Rotet endel til, men sikker i mange situasjoner. Bør jobbe seg for å spille i el clásico.
Mathieu (8 ) – Rydda opp for Piqué et par ganger. God i dag og viser at han er et svært godt kjøp. Harde taklinger og gode oppryddinger i forsvaret. Viser seg som den solide forsvarsspilleren han er.
Jordi Alba (5) – Jobber godt i forsvaret, men ikke sin beste dag på banen.
Mascherano (8 BB) – Solid bak, som han alltid er. Jobber godt og er feilfri.
Opptrer verdig som rollen til kaptein en gang i fremtiden. Hindrer Neymar i å pådra seg et gult kort nummer to.
Sergi Roberto (4) – Skade i 55 minutt, kom seg, men ble allikevel byttet ut. Gjorde ikke mye ut av seg under kampen.
Xavi (8) – Målscorer i 59. Minutt. Har skåret i femten forskjellige La Liga sesonger. Frekke triks som minner om den virkelige glanstiden. Xavi har stålkontroll gjennom hele kampen.
Pedro (4) – Lite tilstedeværelse. Prøver som vanlig veldig hardt og løper mye, men når ikke opp. Blir nok solgt neste overgangsvindu.
Messi (7) – Som vanlig god, men misser på noen sjanser som han bør sette rett i mål. Har en assist og Skårer et nydelig mål i 74 minutt. Kunne kanskje blitt spart denne kampen, men ikke langt ifra rekorden nå.
Neymar Jr (7) – Var nesten den eneste som holdt presset oppe i første omgang. Åpner målkontoen for Barcelona og skårer det første målet i 71. min med en fantastisk avslutning.