Luis Enrique nekter for at laget vil ta Eibar som en transportetappe.
Luis Enrique møtte i dag pressen i forkant av morgendagens La Liga-kamp mot Eibar. Tross at Barcelona har en tøff uke foran seg, med Ajax og Real Madrid ventende, vil ikke Enrique fokusere lenger frem enn morgendagens kamp.

— Det eneste vi fokuserer på er Eibar, og deres potensiale. De spiller godt, og kan skape problemer.

Med en landslagspause unnagjort har mange spillere kommet tilbake etter mange minutter på banen, hvorav noen også har hatt lang reiseveg. Ofte betyr det at storklubbene har spillere som må endre fokus — og døgnrytme — mens småklubbene har fått fokusere på neste motstander i flere uker. Likevel tror ikke Lucho at klubben vil få et tilbakeslag i morgen.

— Jeg har ikke sett tegn til at spillerne er distrahert eller slapper av, basert på hvordan de trener. En ting er om vi spiller bra eller ikke, men rekorder vil etterhvert stoppe. Alt vi ønsker er tre poeng

Pedro fra start

Etter at han tok over sjefsrollen i Barcelona har Enrique holdt kortene tett til brystet når det kommer til laguttak før kamper. Det var derfor noe overraskende at Lucho i dag garanterte for Pedro fra start. Når det gjelder resten av laget var han dog mer hemmelighetsfull.

— Pedro har trent godt hver dag, og får starte. Når det gjelder de andre er det flere faktorer som spiller inn, og vi vil holde øye med alt. Vi har flere kamper på kort tid.

Spurt om morgendagens motstander kalte Enrique Eibar for årets åpenbaring. Han begrunnet dette med blant annet at laget har fått med seg gode resultater fra flere av bortekampene sine.

— Vi forventer oss det samme: et lag som presser, som har en plan, med gode spillere og et modig lag.

Foto: FCBarcelona.com