Barca har invitert midtbanespilleren til et klubbesøk.
Barcelona har sendt en henvendelse til Martin Ødegaard om et klubbesøk. Barca har sendt representanter for å se på den lovende unggutten hele tre ganger, og nå ønsker de å bli bedre kjent med talentet.
For tiden er Ødegaard på landslagsoppdrag, og er forventet å få sin første kvalifiseringskamp for Norge i løpet av en ukes tid — enten mot Malta eller Bulgaria. Det kommer derfor ikke til å skje noe i umiddelbar nærhet. Det har også blitt signalisert at Ødegaard kommer til å gjøre seg ferdig med den norske fotballsesongen før han tar noen valg for fremtiden.
Et scenario som kan bli aktuelt er å sende spillerens far, tidligere toppspiller Hans Erik Ødegaard ned til Catalonia for å bli bedre kjent med Barca. Sammen med spillerens agent Kent Karlsen er Hans Erik en av de viktigste støttespillerne til unggutten, og har bidratt mye til å utvikle Ødegaard jr. til den fotballspilleren han er allerede i dag.

Ordknapp hovedperson

Hovedpersonen selv vil ikke si så veldig mye rundt situasjonen, men har i et intervju med VG i kveld åpnet for å se seg rundt i Europa etter sesongen.

— Det kan fort hende at jeg kommer til å besøke noen. Vi får ta det etter sesongen.

Unggutten selv virker veldig rolig rundt sin egen fremtid, og har helt siden hysteriet startet fokusert på å ta ting steg for steg og kamp for kamp. Også i kveld understreker han at klubbfremtiden ikke er et fokusområde.

— Akkurat nå tenker jeg ikke noe på det i det hele tatt. Jeg tenker bare på Strømsgodset og nå landslaget. Det er ikke noe fokus nå.

I tillegg til den viktige debuten som sannsynligvis er rundt hjørnet har Ødegaard som nevnt flere kamper igjen før han og Strømsgodset er ferdig med sesongen. Derfor vil han ikke spekulere noe om fremtiden.

— Jeg må først og fremst gjøre ferdig sesongen her. Når den tiden eventuelt er inne, vet jeg ikke nå, svarer drammenseren.

Han avkrefter også at det er noen avtale om besøk, og retter fokus mot landslagssamlingen. Heller ikke spillerens agent, nevnte Karlsen, vil si så mye rundt saken.

— Det er riktig at Barcelona ønsker å få besøk av Martin og Hans Erik for å bli bedre kjent.

Heller ikke han vil si noe om hvor aktuelt det er med et besøk til den katalanske hovedstaden, eller hvor stor interessen fra Barcelona virker å være.
Så blir det spennende å se utover høsten hvordan situasjonen utvikler seg. Kanskje får vi endelig en nordmann til klubben vi elsker.
PS: Barcelona kan ikke registrere nye spillere før januar 2016.