Luis Enrique reflekterer rundt seieren mot Rayo Vallecano.
Barcelonas manager Luis Enrique kom med sine synspunkter på kampen etter borteseieren på Vallecas, og beskriver det som en modig og hardtarbeidende, inspirerende seier.

– Jeg er fornøyd med nok en god oppvisning i forsvarsspill, og generelt forbedrer vi oss kontinuerlig. Seieren har forsterket oss.

En ny borteseier, nye tre poeng og nok en kamp uten baklengs. To raske scoringer av henholdsvis Messi og Neymar i første omgang ga tre poeng mot en motstander Enrique beskriver som vanskelig og hardarbeidende. Den syvende kampen uten baklengs ga også en ny rekord, men Enrique utdyper:

– For meg er det viktigere hvordan vi presterer som lag, enn individuelle rekorder. De eneste statistikkene jeg bryr meg om kommer ved sesongslutt, og vil fortelle oss om vi fortjener tittelen eller ei.

Enrique ble flere ganger spurt om forsvarsspillet til årets Barcelona-lag, og om han kunne peke ut enkelte spillere i sin forklaring av hvorfor laget ser vesentlig mer solid ut bakover, sammenlignet med tidligere.

– Vi har forbedret oss i forsvar og føler det sitter bra. Vi forsøker å skape spill og muligheter, og sørge for at motsanderen får færrest mulig sjanser. På en bane som Vallecas er det essensielt å spille intens fotball, og jeg tror vi traff perfekt.

På spørsmål om enkeltspillere nevnte den sympatiske 44-åringen både nysigneringen Mathieu samt samspillet mellom Messi og Neymar, og forklarte:

– Hver spiller har noe å tilby, og Jeremy kan prestere glimrende i begge posisjoner. Jeg håper Neymar og Messi kan fortsette å utvikle denne koblingen de har fordi det gir oss flere valgmuligheter foran mål.

Avslutningsvis forklarte Enrique at han anser alle tre Barcelona-keeperne som svært trygge og med en god evne til å ta rett valg til enhver situasjon. Den blide manageren har muligens flere rekorder i sikte ettersom Barcelona møter Eibar og Ajax i de to neste kampene, begge hjemme på Camp Nou.