Paco Jémez har uttalt seg i forkant av møtet med FC Barcelona, og den Kanariøy-fødte 44-åringen hadde mye på hjertet:
Lørdag 04. oktober braker det igjen løs på Campo de Fútbol de Vallecas i Madrid, Rayo Vallecanos fryktede hjemmebane, og denne gang er oppgaven formidabel for det aggressive, hardtarbeidende hjemmelaget. Kl 18.00 står nemlig Messi, Neymar, Iniesta og co. på motsatt banehalvdel, klare til å gi Madrid-laget en real fight for ballinnehavet. Rayos trener Jémez ga i den forbindelse sine vurderinger før kampen mot ligalederne fra Catalunya.

Barcelona har to glimrende målvakter, og hvem av de som vokter buret spiller ingen rolle for oss. Vi vet vi kan utgjøre en trussel i luftrommet og har terpet på dette, men taktikk alene vil ikke være nok til å vinne, vi må gjøre noe mer.

Den snauklipte kanarifuglen bedyrer at han ikke tror Enriques tap i Paris vil påvirke klubben nevneverdig i lørdagens kamp, og at han har stor respekt for Barcelonas karismatiske sjef, både som eks-spiller med lang fortid i blaugrana-farger, men også som «en av verdens beste trenere».
Om Xavi Hernandez og kampen om ballinnehav

For meg er han (Xavi) og forblir en referanse på hvordan man spiller og forstår fotball. Når det gjelder å ta poeng fra eller slå Barcelona er det ikke nok med kun å vinne ballinnehav. I fjor tok de riktignok både fra oss ballen og alle tre poengene. Jeg forventer alltid at laget mitt kjemper sitt hardeste for å vinne, uavhengig av motstander. Som trener gjør det meg stolt når Xavi beskriver oss som tøffe og fryktløse, og om vi skulle slå Barcelona ville det være helt fantastisk.

Videre forteller Jémez at han ikke vil ta ut elleveren på forhånd, men at de siste kampers prestasjoner har vært såpass bra at han neppe vil rokkere for mye på laget.
Det vi trolig kan forvente er et ekstremt hardtarbeidende Rayo Vallecano, med høy intensitet og et veldig høyt press. Rayo liker å holde i ballen selv, og er ikke kjent for å «parkere bussen». Alt ligger derfor til rette for et fyrverkeri av en kamp på Vallecas stadion, med avspark kl. 18.00 lørdag 04. oktober.