Førstelagstreneren nekter å ta noe for gitt mot Granada.
Det virket som mange av de oppmøtte på dagens pressekonferanse tok en seier i morgendagens kamp mot Granada for gitt. Luis Enrique var ikke en av dem. Han spår at Granada vil sparke godt fra seg, og angripe når de har sjans.

— Laget er sterke defensivt, jobber hardt og har flyt i overgangspillet. Det vil ikke bli en enkel kamp.

Enrique var også veldig opptatt av det kontinuerlige ønsket om å bli bedre. Han vil derfor ikke ta noe av æren bort fra Málaga, som holdt Barcelona til uavgjort på onsdag. Han var tydelig på at hans jobb er å finne motsvar på hver eneste motstanders styrker.

— Vi kan ikke bli forutsigbare.

Han påpekte at veldig mange motstandere sentrerer mange spillere defensivt i banen, som svar på Barcelonas dødelige angrep, for å så kontre når sjansen byr seg. Han er fult klar over at Granada kan finne på å gjøre det samme i morgen.

— Med unntak av Athletic Bilbao gjør alle det samme.

Tar ikke ut laget basert på PSG

Etter Granada venter en tøff bortekamp i Champions League, borte mot PSG. En naturlig tanke er derfor å hvile nøkkelspillere for å holde dem friske og raske til tirsdagen. For Luis Enrique er dette ikke et alternativ, som heller ønsker å tenke kamp for kamp.

— Tirsdagens kamp vil ikke ha noen innvirkning på laguttaket i morgen. Det er ikke bare den neste uken som er viktig, men de neste tre.

Så langt ligger Barcelona på topp av tabellen, sammen med Valencia og Sevilla. Samtidig har flere lag slått fra seg mot antatt sterkere motstand — Granada ble blant annet det andre laget til å slå Bilbao på nye San Mames. Det er en utvikling Enrique syns er positiv.

— Frem til i fjor så det ut som kun to lag kunne vinne serien. Så kom Atlético Madrid. Kanskje kan det komme opp flere lag i år. Jeg tror det ville vært mer underholdende for alle.

Enrique ønsket også å presisere at han syns Xavi har fortsatt å utspille sin rolle perfekt i laget, og at han stoler på kapteinen, også når de store oppgjørene kommer. En ting han derimot ikke ville snakke om var Bravos rene bur — som nå teller fem kamper.

— Jeg ønsker ikke å jinxe det. Men om vi vinner betyr ikke alt det andre noe.