Det påpeker Sky Sports ekspert Guillem Ballague.
– Han har fortsatt friheten til å spille hvor han vil, men han har dratt nytte av en større intensitet på treningene i Barcelona, og også fra at laget har blitt bedre organisert.
– Under Luis Enrique presser Barcelona høyere opp på banen, de distribuerer ballen raskere, og det er mye bevegelse uten ball. Alt dette hjelper Messis beslutningsprosess.
– Tidligere var han ute etter å spille rundt straffefeltet, og å score mål, men han har nå tatt et par skritt tilbake, og det er mer sannsynlig å se ham i rollen til en nummer 10.
– Han er ikke bare en nummer 10, fordi han dukker opp overalt, men han nyter sine målgivende like mye som sine mål. Han har sørget for seks målgivende pasninger og scoret tre mål denne sesongen, og dermed bidratt til 75% av Barcelonas 12 mål så langt.
– Det har tatt en stund å innse at en 27 år gammel kropp er annerledes enn en 21 år gammel kropp. Dette er en utvikling som ble spådd av alle rundt ham, men han trengte å se det, og han trengte å føle hva kroppen hans kan gi ham.
– Etter det som skjedde i VM – hvor hans prestasjoner kanskje ikke ble rost like mye som han fortjente, fordi Argentinas system ikke gagnet ham i det hele tatt – har han bestemt seg for å ta et par skritt mot å bli den «nye» Lionel Messi.