Leo Messi er den spilleren i La Liga med flest målpoeng etter de fire første kampene av sesongen.
Messi synes å ha funnet tilbake til sitt beste under Luis Enrique, og har langt på vei fordrevet tvilen som oppsto mot slutten av forrige sesong. Messi fremstår nå — igjen — som flaggskipet i Barça-laget til Enrique, som fortsatt har til gode å tape poeng.
For Messis tall lyver ikke. Tre mål og fire målgivende pasninger på fire ligakamper gjør argentineren til den spilleren som har vært involvert i flest mål så langt i ligaen. I tillegg har argentineren også en målgivende pasning i Champions League.
Ingen dårlig prestasjon for en spiller som brukte mye energi på å ta Argentina til VM-finalen i sommer. Noe som naturlig nok har hatt en fysisk innvirkning på sesongforberedelsene til Barças nummer ti.
I åpningskampen mot Elche på Camp Nou scoret Messi Barças første ligamål for sesongen, før han fastsatte sluttresultaet til 3-0. Mot Villarreal, i den andre ligarunden, ble Sandro matchvinner takket være et høyt og intenst press fra Messi, som i neste trekk førte til scoringen.
27-åringen ble igjen avgjørende mot Athletic, da han serverte Neymar på sølvfat ved to anledninger hjemme på Camp Nou. Så kom Champions League-kampen mot APOEL, hvor Messis innsvingte frispark fant pannebrasken til Piqué.
Messi forbedret sine målpoeng ytterligere mot Levante i går, med målgivende pasninger til både Neymar og Sandro, i tillegg til å score kveldens femte og siste mål på Ciutat de Valencia. Noe som også gjorde ham fortjent til BB på vår egen spillerbørs.