Luis Enrique snakket med media etter morgentreningen lørdag, den siste før laget skal møte Levante på bortebane på søndag.
Luis snakket om Levantes kvaliteter under pressekonferansen. Og de har ikke startet sesongen som han hadde forventet. «Det er et vanskelig spill og de er ikke hjemme. Vi er klar over deres defensive styrker og deres langpassninger, og det er der vi skal prøve å få overtaket. Jeg tror ikke dette er et av lagene vi vil ha størst problemer mot. Hvordan skaffe seg en fordel når de har ti menn bak ballen? Med mulighetene vi har på vårt lag. Gjennom sesongen vil vi møte enda mer defensive rivaler en Levante,» sier Enrique.

Mange å velge i

På utvelgelsen av laget kommenterer treneren at alle er med på treningene og alle er klare til å spille.

–De som ikke kommer med er alltid villige til å trene

Noen spør om hva Enrique mener om Neymars fridag i Milano. Han svarer at spillerne har privatliv de også, de vet hva de må gjøre. «De må ha det gøy. Jeg bruker tiden min med barna mine. Jeg har en gruppe med spillere som er morsomme, spontane osv.» smiler Luis.

— Jeg sitter ikke med et skjema i hånden over de neste kampene våre.

Noen i salen nevner det vanskelige kampskjemaet til Barcelona. «Gjennom sesongen trenger jeg hele laget og alle spillerne vi har. Den eneste tingen vi bryr oss om akkurat nå er vår kommende kamp.», svarer Enrique noe selvsagt. Munir har fått mye oppmerksomhet i det siste og treneren kommenterer dette. «Jeg mener ikke at han har overtatt noen enda. Vi får se hva som skjer i framtiden. Både ham og Samper har et øye for mål og gir oss viktige situasjoner.»

Vil spille Messi mest mulig

Spørsmålet om det å rotere på Lionel Messi kommer også opp under pressekonferansen der hovedtrener Enrique svarer de oppmøtte. «Det kommer an på hva jeg ser og hva laget trenger. Jeg prøver å trene og lede dem best mulig. Hvis jeg visste at jeg kunne bruke han hele tiden uten at formen hans ville gått ned hadde jeg gjort det, men det vet jeg ikke så vi får se.», svarer Luis.
Xavi har sammenlignet Guardiola og Enrique, og Luis mener det er fantastisk. «At det kommer fra Xavi er flott å høre, selv om han er en venn. Forhåpentligvis kommer vi til å oppnå det klubben har gjort I hans æra. Det viktigeste er å vinne trofeer og gjøre alle culès glade.»
«Selvsagt presser Barça høyt på banen og vi kan gjøre det fordi angrepet vårt er godt organisert og vi har ressursene. Angrep og forsvar henger jo sammen,» svarer Enrique etter en kommentar på ros fra Mendilibar. Luis Enrique gir sin støtte til Luiz Suàrez og forteller at han jobber veldig hardt på treningene. «Han er en god signering selv om han ikke har spilt enda, han gir noe spesielt til laget.»

— Min jobb er å gjøre et valg både ham og Bravo gjør det strålende på treningene, akkurat som resten av laget.

Keeperduellen mellom tyske Ter Stegen og chilenske Claudio Bravo er også et tema blant de oppmøtte journalistene. Enrique forteller at begge gjør det veldig bra.

Holder seg ydmyk

Enrique holder seg på jorden selv om han får mye ros fra fansen. «Kona mi holder meg godt plantet på jorden. Ros kan gjøre deg svak, vi er ikke så gode nå, men vi er heller ikke dårlige når vi taper.» På slutten av pressekonferansen oppdaterer Luis journalistene om den skadede nysigneringen Vermaelen. «Han forbedrer seg hver dag, etter å ha vært så lenge ute. Jeg er glad for hva jeg ser ham gjøre og hans fysiske tilstand tillater at han vil bli i god form igjen, sier Enrique.»
Om noen har hatt noen store opptredener svarte Enrique noe usikkert. «Jeg vet ikke. Det er aspekter som spillerne får til veldig raskt og andre som vi må forbedre på. Det er visse aspekter av vårt spill som jeg ikke har vært i stand til å snakke om. Det er en reise som er i stadig utvikling,» avslutter Barcelonatreneren intervjuet.