Etter en godt overstått midtuke-kamp, er det på tide å rette nesen mot La Liga igjen for FC Barcelona

Stø kurs fremover

Barça har hatt en fremdragende start på sesongen, med seier i alle kamper så langt og ingen baklengsmål. Lionel Messi er i storform og har stått bak seks av de syv målene som har blitt scoret, enten som målscorer eller som nest sist på ballen. Nysigneringen Ivan Rakitić har allerede vist seg å være en essensiell del av midtbanen, og kroaten var noe savnet mot Apoel. Midtstopper Jérémy Mathieu har vist seg å være en fulltreffer av en signering, da franskmannen har vært så og si feilfri så langt i sin Barcelona-karriere. Marc-André ter Stegen storspilte mot Apoel, men det antas at Claudio Bravo vil være førstevalget i La Liga, men man skal aldri si aldri.

Ute av form

Levante har et rykte på seg for å være tøffe å slå på hjemmebane, noe Barcelona fikk erfare i fjor. Nå har de dog ikke VM-helten Keylor Navas mellom stengene da han har gått til Real Madrid. Keylor Navas gjorde en utrolig forskjell for Valencia-laget og var trolig hovedgrunnen til at Levante spiller La Liga i år også. Deres beste håp vil bli å spille en defensiv formasjon, fordi en standard 4-2-3-1 angrepsformasjon mot Luis Enriques mannskap vil være et taktisk selvmord. Det skal også nevnes at Levante ikke har funnet nettmaskene ennå, og deres kampstatistikk etter tre kamper er to tap, en uavgjort og fem mål i mot.

Usikkert kampbilde

Kampen kan bli en gjentakelse av forrige sesongs La Liga-åpning med 7-0 på tavlen, eller enda en slitekamp mot et etablert forsvar. Levante har trolig nok ike lyst til å være helst sist i La Liga lenge. Hvis Barça scorer først, blir Levante tvunget til å komme ut i angrep og åpne formasjonen sin. Da vil det åpne seg muligheter for å straffe hjemmelaget på hardeste måte. Dette er ting Luis Enrique må ta i betraktning når han plukker ut sin startellever, som inntil nå har vært usedvanlig vanskelig å se an på forhånd.

 • HVA?
  Levante UD – FC Barcelona
  La Liga
 • NÅR?
  Søndag, 21. september 2014, kl. 21.00
 • HVOR?
  Ciutat de Valencia, Valencia