Hittil denne sesongen kan ingen måle seg med Barcelona hva gjelder bruk av egenproduserte spillere.
Bare i Champions League-kampen mot APOEL startet syv spillere som er oppfostret i klubbens akademi. Dette er Barcas måte å sette et eksempel på i europeisk fotball. Sport gjengir en undersøkelse gjort av Esteve Calzada som forklarte seg på katalansk TV nylig.
Luis Enrique har hittil denne sesongen brukt egenproduserte spillere i 2415 minutter på de fire første kampene. Neste lag på lista trenes av tidligere Barcelona-trener, Pep Guardiola, og Bayern følger med 1448 minutter. Det er nesten tusen minutter mindre enn Barca, noe som er svært mye med tanke på at det kun er spilt fire kamper.
Etter Barcelona og Bayern følger Arsenal med 823 minutter, Manchester United med 771 minutter, og du må helt til femte plass på listen før du finner Real Madrid. Ancelotti har kun brukt egenproduserte spillere i 706 minutter. Chelsea, Milan, Juventus og Inter følger på plassene bak, men det skal nevnes at det i Italia er spilt færre kamper.

Minutter fordelt på mange

Lucho har fordelt de 2415 minuttene på 14 spillere som er oppfostret i klubben. Av disse 14 er elleve en del av førstelaget, mens Munir, Sandro og Samper fortsatt er en del av Barcelona B.
Disse tre spillerne kan derfor spille for begge lagene i klubben.
I sommer solgte Barcelona egenproduserte spillere for 36,9 millioner euro. Cesc var den dyreste med sine 33 millioner euro. Jonathan dos Santos, Bojan og Rodri sørget for de resterende millionene. Víctor Valdés, Oier og Cuenca forlot klubben vederlagsfritt.